Βιαννιτάκης - Εργάτες γης: Ψηφίστηκε τροπολογία για τους παράτυπα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών

1:08 μ.μ. - Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022
01:07 μ.μ. - Παρ, 01/08/2022
Image: Βιαννιτάκης - Εργάτες γης: Ψηφίστηκε τροπολογία για τους παράτυπα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Ψηφίστηκε στις 30/6/2021 η τροπολογία που αναφέρεται στους διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών (ΠΤΧ) που δεν έχουν ρυθμίσει ακόμα τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα  για την (προσωρινά) νόμιμη διαμονή και εργασία τους στην Ελλάδα όπως κάνει γνωστό ο Ενιαίος αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει  ότι στο συγκεκριμένο αντικείμενο είχαν δώσει προτεραιότητα για εξεύρεση λύσης ο ΥπΑΑΤ κ. Γεωργαντάς αλλά και οι φορείς που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στον πρωτογενή τομέα.

Υπενθυμίζει δε  ότι η  ισχύς των διατάξεων που ρύθμιζαν αυτή την διαδικασία (άρθρο 13Α) έληγαν σήμερα 30/6/2022 χωρίς να υπήρχε πρόθεση για παράταση τους.

«Το πρώτο εμπόδιο ξεπεράστηκε αφού πλέον η κατηγορία αυτή των εργατών γη που βρίσκονται ήδη στον ελλαδικό χώρο μπορούν να εκδώσουν προσωρινά νομιμοποιητικά έγγραφα, με την διαδικασία κατά παρέκκλιση μετάκλησης η οποία γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Τα επόμενα στάδια για την συνολική διευθέτηση του μείζονος αυτός ζητήματος είναι η απλοποίηση των λοιπών διαδικασιών για την εισδοχή νέου εργατικού δυναμικού στη χώρα μας.

Ως Αγροτικοί φορείς της Κρήτης σε συνεννόηση και με λοιπούς φορείς από την υπόλοιπη Ελλάδα,συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε το αποτέλεσμα να είναι αντίστοιχο των αναγκών στον αγροτικό τομέα, που πρέπει να καλυφθούν άμεσα» καταλήγει ο Σύλλογος .

Ακούστε τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο γραμματέας του συλλόγου κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης: