Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Στην Ευελπίδων οδηγείται σήμερα ο 38χρονος προπονητής κατηγορούμενος για βιασμό της

7:37 π.μ. - Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
07:01 π.μ. - Δευ, 25/37/2021
Image: Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Στην Ευελπίδων οδηγείται σήμερα ο 38χρονος προπονητής κατηγορούμενος για βιασμό της

Στη συνέντευξή του στο protothema. gr ο Τριαντάφυλλος Αποστόλου εμφανίστηκε κυνικός και αμετανόητος και επιχείρησε να «ξεπλύνει» την αδιανόητη πράξη του, ρίχνοντας τις ευθύνες σε ένα ανήλικο παιδί και τη μητέρα της

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 38χρονος προπονητής, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία με ένταλμα του αρμόδιου ανακριτή, κατηγορούμενος για τον βιασμό μιας 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας πριν από περίπου μια δεκαετία. Ο άνδρας αυτός μάλιστα παραχώρησε χθες συνέντευξη στο protothema.gr και κατά τη διάρκεια αυτής ο ίδιος αυτόαποκαλύφθηκε αναφέροντας το όνομά του και παραχωρώντας την φωτογραφία του. Λίγο αργότερα μετά από αυτή τη συνέντευξη που έκανε το γύρο του Διαδικτύου ο 38χρονος Τριαντάφυλλος Αποστόλου συνελήφθη από τους αστυνομικούς στη Σάμο, σε εκτέλεση του εντάλματος το οποίο εξέδωσε ο αρμόδιος ανακριτής. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για: βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Οι εισαγγελικές αρχές στην Αθήνα πριν δώσουν εντολή για έκδοση εντάλματος είχαν λάβει κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας κατάθεση τόσο από την 21χρονη σήμερα αθλήτρια θύμα της υπόθεσης όσο και από τους γονείς της. Οι καταθέσεις αυτές δόθηκαν στον εισαγγελέα Ν. Στεφανάτο ο οποίος διενεργεί την σχετική προκαταρκτική εξέταση. Στο πλαίσιο άλλωστε της έρευνας αυτής είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα η Σοφία Μπεκατώρου η οποία και είχε αναφερθεί στην κατάθεσή της, πέραν του δικούς της περαστικού και στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 11χρονης.

Μετά τη σύλληψή του και τη μεταφορά του στην Αθήνα ο 38χρονος προπονητής αναμένεται να οδηγηθεί σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Έχει δικαίωμα πάντως από το νόμο να ζητήσει και να λάβει προθεσμία.

«Η άμεση ενεργοποίηση της Πολιτείας και η ταχύτατη κινητοποίηση των εισαγγελικών αρχών σε συνέχεια των καταθέσεών μας, έφεραν αποτέλεσμα και οδήγησαν στη σύλληψη του προπονητή και δράστη της καταγγελθείσας σεξουαλικής κακοποίησης. Αυτό μας δίνει δύναμη και ελπίδα» δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της αθλήτριας Κλειώ Παπαπαντολέων. «Θα δώσουμε το παρών σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας με σκοπό την παραδειγματική καταδίκη και τιμωρία του δράστη. Μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου και κάθε άλλο πρόσωπο το οποίο έχει υποστεί κάθε μορφής βίαιη και ταπεινωτική μεταχείριση θα συνεχίσουμε μέχρι επιτέλους κάτι να αλλάξει» τόνισε η κυρία Παπαπαντολέων.

Τι είπε στη συνέντευξη του

Στη συνέντευξή του στο protothema. gr ο Τριαντάφυλλος Αποστόλου εμφανίστηκε κυνικός και αμετανόητος και επιχείρησε να «ξεπλύνει» την αδιανόητη πράξη του, ρίχνοντας τις ευθύνες σε ένα ανήλικο παιδί και τη μητέρα της. Μεταξύ άλλων ο 38χρονος μίλησε για «σχέση» και όχι για βιασμό, για προοπτική γάμου και, με εκφράσεις που προκαλούν την κοινή λογική, προσπάθησε να υποστηρίξει ότι η οικογένεια της αθλήτρια τον πλησίασε για τα λεφτά και ότι μέχρι πριν να αποκαλυφθεί η υπόθεση, ήθελε να την παντρευτεί, αλλά τώρα πια δεν τη θέλει.

protothema.gr