Βίντεο-σοκ της ΕΛ.ΑΣ. από τις πιάτσες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

9:19 π.μ. - Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016
09:05 π.μ. - Πέμ, 12/19/2016
Image: Βίντεο-σοκ της ΕΛ.ΑΣ. από τις πιάτσες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Προφυλακίστηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι

Εικόνες ντροπής με ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών ακόμη και στον χώρο του Μετρό στην οδό Κοραή και στα Προπύλαια Αθηνών, έχει καταγράψει η κάμερα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπως προκύπτει από το σχετικό βίντεο των διωκτικών αρχών.
 
Στο βίντεο εικονίζονται άτομα αφρικανικής κυρίως καταγωγής, να προχωρούν σε πώληση ηρωίνης (μέσα σε σακουλάκια) που βγάζουν από το στόμα τους και τους χρήστες να τους περιτριγυρίζουν και να τους πολιορκούν για να πάρουν την δόση τους. 
 
Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο της εφημερίδας Το Βήμα:Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Βήμα, ανάμεσα σε αυτούς νεαρές κοπέλες, αλλά και ηλικιωμένοι που παραμένει άγνωστο αν είναι οι ίδιοι χρήστες ή τα αγοράζουν για οικεία πρόσωπά τους. Σε μία περίπτωση ένας από τους χρήστες «πληρώνει» έναν από τους εμπόρους σε είδος, δίνοντας κάτι που φαίνεται ότι είναι παπούτσια ή μπουκάλι ποτό. Στο πλευρό των εμπόρων ναρκωτικών και τσιλιαδόροι ή εισπράκτορες. Την ίδια ώρα αμέριμνοι πολίτες κινούνται στο πολυσύχναστο κέντρο της Αθήνας.
 
Πρόκειται για βίντεο από την μεγάλη-πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τις πιάτσες πώλησης χασίς και ηρωίνης στο κέντρο της Αθήνας, η οποία μάλιστα οδήγησε στην προφυλάκιση 58 από τους 59 συλληφθέντες. 
 
Ο μη προφυλακισθείς είναι ανήλικος που εισήλθε σε σχετικό πρόγραμμα. Η αρχική δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών περιλαμβάνει συνολικά 146 άτομα από τα οποία 38 έχουν ήδη συλληφθεί σε προηγούμενες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ και οι 49 αναμένεται να κληθούν κατ' ευθείαν σε απολογία.
 
Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., έκτασης 276 σελίδων όπως σημειώνει η εφημερίδα, περιγράφονται εκατοντάδες εντυπωσιακές (βιντεοσκοπημένες) σκηνές πώλησης ναρκωτικών, οι οποίες έχουν καταγραφεί από διαρκή έρευνα 16 συνολικά αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.
 
Newsroom ΔΟΛ