Βλατάκης: Οι Ευρωπαίοι περικόπτουν τις ημέρες των διακοπών τους και αναζητούν φθηνούς προορισμούς

11:05 π.μ. - Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023
11:06 π.μ. - Τετ, 14/05/2023
Image: Βλατάκης: Οι Ευρωπαίοι περικόπτουν τις ημέρες των διακοπών τους και αναζητούν φθηνούς προορισμούς

Ο πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Κρήτης στον Ηχώ 99,8

Αναφορικά με την πορεία του τουρισμού στην Κρήτη μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Κρήτης κ. Μιχάλης Βλατάκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε είμαστε στα ίδια επίπεδα. Οι υπεραισιόδοξοι είναι τώρα λίγο κατηφείς αλλά έτσι και αλλιώς σε ότι με αφορά κρατούσα μικρό καλάθι και αυτό προέτρεπα και τους άλλους, όπως είπε για να προσθέσει ότι η φετινή χρονιά θα είναι ίδια ή λίγο καλύτερη από το 2022. Εκτίμησε ότι η σαιζόν θα κυλήσει καλά από 15 Ιουνίου εως 15 Σεπτεμβρίου και τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα. Αυτό που ενδιαφέρει εάν θα μπορέσουμε να πάμε μέχρι και Οκτώβρη και παραπέρα. Το στοίχημα βέβαια δεν είναι πόσοι τουρίστες θα έρθουν. Αλλά τι θα μείνει στο ταμείο αλλά και βέβαια τι θα αποκομίσουν από την επίσκεψη στο νησί. Γιατί οι επισκέπτες είναι οι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα θέματα όπως η κλαδική σύμβαση για τους εργαζόμενους εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο να έχουμε ευχαριστημένους εργαζόμενους. Επιπλέον αυτό που ζητάμε είναι γενναίες, θεσμοθετημένες αποφάσεις για να στηρίξουν το τουριστικό μας προϊόν για 12 μήνες τουρισμό στη χώρα μας.

Είπε σε άλλο σημείο ότι υπάρχουν παράγοντες που έχουν πλήξει τα νοικοκυριά των Ευρωπαίων πολιτών, παράγοντες που σχετίζονται με το ενεργειακό και τις επιπτώσεις του. Το βλέπουμε αυτό γιατί οι τουρίστες επιλέγουν να κάνουν λιγότερες ημέρες διακοπές και αναζητούν φτηνούς προορισμούς.

Για τα air bnb τώρα, όλα χρειάζονται εκείνο ωστόσο που ζητούμε είναι να λειτουργούν με ίσους όρους, με ισονομία και ίση αντιμετώπιση από την πολιτεία, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βλατάκης.