Βλατάκης: Οι προκρατήσεις έχουν μεγάλη δυναμική – Αισιοδοξία για τη νέα τουριστική σεζόν

11:41 π.μ. - Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Πέμ, 09/41/2023
Image: Βλατάκης: Οι προκρατήσεις έχουν μεγάλη δυναμική – Αισιοδοξία για τη νέα τουριστική σεζόν

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης στον Ηχώ 99,8

Η πτήση από το Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας χθες προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» σηματοδότησε κατά κάποιο τρόπο την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη ωστόσο ουσιαστικά η έναρξη της σεζόν αναμένεται τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου οπότε και θα ανοίξουν σταδιακά τα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης κ. Μιχάλη Βλατάκη που μίλησε στον Ηχώ 99,8 πράγματι εχθές ήρθε στο νησί η πρώτη πτήση τσάρτερ. Ωστόσο η σεζόν θα ανοίξει δειλά δειλά από τις 25 – 26 Μαρτίου με 30 πτήσεις εκείνο το διήμερο και κάποια ξενοδοχεία που θα ανοίξουν, ενώ περισσότερη κίνηση αναμένεται από τις 8 Απριλίου. Τέλη του Απρίλη με αρχές Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν σχεδόν στο σύνολό τους τα ξενοδοχεία για να υποδεχθούν τους επισκέπτες. Υπάρχει αισιοδοξία του για τη σεζόν όπως τουλάχιστον φαίνεται από τις προκρατήσεις που έχουν μια μεγάλη δυναμική, μένει όμως να φανεί αυτό και στην πράξη, σημείωσε.

Ο κ. Βλατάκης στάθηκε στη συνέχεια στο θέμα των υποδομών μεταφοράς, στις ανάγκες που έχει το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» , εξαίροντας στο σημείο την προσπάθεια του αερολιμενάρχη κ. Γ. Πλιάκα και των συνεργατών του να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες του αεροδρομίου. Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι και ο ΒΟΑΚ χρειάζεται παρεμβάσεις για πιο ασφαλείς μετακινήσεις. Όλα αυτά πρέπει να τα δούμε, σημείωσε μεταξύ άλλων.