Βλατάκης: Σε αναμονή για τα πραγματικά έσοδα της τουριστικής σαιζόν

10:55 π.μ. - Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022
10:10 π.μ. - Τρί, 25/55/2022
Image: Βλατάκης: Σε αναμονή για τα πραγματικά έσοδα της τουριστικής σαιζόν

Προγραμματισμένες αφίξεις τουριστών και τον Νοέμβριο στην Κρήτη

Αισιόδοξος ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα κλείσει με αριθμούς που θα θυμίζουν την προ πανδημίας περίοδο, αλλά με επιφύλαξη για τα καθαρά έσοδα που θα προκύψουν, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης κ. Μιχάλης Βλατάκης.

Όπως είπε, παρά τις δυσκολίες και τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην αγορά και τις αυξήσεις σε πολλά επίπεδα που επηρέασαν και τον κλάδο του τουρισμού, διατήρησαν τα συμβόλαια που είχαν ήδη υπογραφεί για αυτό και στο τέλος της περιόδου θα φανεί εάν το τελικό αποτύπωμα θα είναι θετικό. Βέβαια πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι και τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά πρακτορεία θα πρέπει να λάβουν τα οφειλόμενα και να μην υπάρξουν περιπτώσεις με πτωχεύσεις tour operators, σημείωσε.

Εκτίμησε ότι η σαιζόν θα φτάσει μέχρι τέλος του Νοέμβρη καθώς θα υπάρχουν πτήσεις, ωστόσο τα περισσότερα ξενοδοχεία ακόμη και μεγάλα θα μείνουν ανοιχτά ως τις 10 Νοεμβρίο και λίγα είναι εκείνα που θα μείνουν μέχρι τέλη Νοέμβρη.

Σημείωσε ακόμη ότι σε καμία περίπτωση δεν δύναται να έχουμε χειμερινό τουρισμό. Όσο θέληση και να υπάρχει για αυτό, θα πρέπει να διαμορφωθούν νέες συνθήκες , να υπάρχει στήριξη από την πολιτεία ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές, την επιδότηση εργασίας, την επιδότηση ενέργειας κ.α, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βλατάκης