Βολυράκη: Ανοιχτό το Δημοτικό Σχολείο Μαλλών - Καλύτερη η σημερινή εικόνα

11:38 π.μ. - Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
11:09 π.μ. - Παρ, 24/38/2021
Image: Βολυράκη: Ανοιχτό το Δημοτικό Σχολείο Μαλλών - Καλύτερη η σημερινή εικόνα

Ασυμπτωματικά τα περισσότερα παιδιά

Με self test έπρεπε να προσέλθουν σήμερα Παρασκευή οι μαθητές στα σχολεία. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, σήμερα από ένα κρούσμα εντοπίστηκε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας και το Ημερήσιο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας. Επιπλέον όμως, χθες, είχαμε από ένα κρούσμα στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου και στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας. Προχθές ένα κρούσμα στο 2ο Λύκειο Ιεράπετρας.

Σε ότι αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση κρούσματα είχαμε από τις προηγούμενες ημέρες στο δημοτικό σχολείο Μαλλών. Συνολικά αυτές τις μέρες έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Ιεράπετρας.

Μάλλες

Ειδικότερα τώρα σε ότι αφορά την κατάσταση στο σχολείο Μαλλών παραμένει ανοιχτό καθώς εξάλλου θα πρέπει ένα τμήμα να κλείσει εφόσον ισχύει το 50% συν 1. Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών κα Μαρία Βολυράκη μιλώντας στον Ηχώ 99,8 είπε ότι το σχολείο είναι ανοιχτό και τα περισσότερα παιδιά που νοσούν είναι ασυμπτωματικά. Το εάν υπάρχει διασπορά θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Από Δευτέρα θα γίνουν τα επαναληπτικά τεστ. Όποιος επιθυμεί μπορεί πάντως να κάνει Rapid test την Κυριακή στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας. Είναι πάντως σημαντικό ότι οι μεγαλύτεροι άνθρωποι σε ηλικία είναι σχεδόν όλοι εμβολιασμένοι. Χαιρόμαστε που τα παιδιά είναι καλά. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά, τόνισε.