Βραβεύονται 81 Λασιθιώτες μαθητές που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

12:50 μ.μ. - Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022
12:05 μ.μ. - Τετ, 25/50/2022
Image: Βραβεύονται 81 Λασιθιώτες μαθητές που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

Ο Συντονιστής των διαγωνισμών της Μαθηματικής Εταιρείας του παραρτήματος Λασιθίου Χαράλαμπος Κανάκης μιλά στον Ηχώ 99,8

Με στόχο το άνοιγμα προς την κοινωνία αλλά και να έρθουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων πιο κοντά στο μάθημα των Μαθηματικών το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στον Νομό Λασιθίου διοργανώνει στις 15 Ιουνίου 2022 εκδήλωση βράβευσης των 81 μαθητών του Λασιθίου που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς. Κεντρικός ομιλητής ο κ. Μιχάλης Λάμπρου επίτιμο μέλος του παραρτήματος.

Ο Συντονιστής των διαγωνισμών της Μαθηματικής Εταιρείας του παραρτήματος Λασιθίου κ. Χαράλαμπος Κανάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 μίλησε για τη σημασία και την αξία των μαθηματικών προτρέποντας τους μαθητές να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς που διοργανώνονται όπως Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης κ.α. Που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές που αγαπούν τα μαθηματικά όχι μόνο να αναδείξουν το ταλέντο τους αλλά να ζήσουν όλη τη διαγωνιστική διαδικασία που είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Ο κ. Κανάκης ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν την προσπάθεια του παραρτήματος, Ιερά Μητρόπολη, Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια, Δήμο, και πρόσθεσε ότι στους επόμενους στόχους είναι η προετοιμασία των μαθητών για τους διαγωνισμούς, με εθελοντικά μαθήματα.