Βράβευση πολιτών που προβάλλουν την Ιεράπετρα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

10:52 π.μ. - Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024
10:01 π.μ. - Πέμ, 18/52/2024
Image: Βράβευση πολιτών που προβάλλουν την Ιεράπετρα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Αναλυτικά τα θέματα που απασχόλησαν το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας είχαμε την Τετάρτη 17-1-2024. Στην πρώτη συνεδρίαση είχαμε την ομόφωνη ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2024 ενώ στην δεύτερη συνεδρίαση είχαμε την σύσταση επιτροπών .

Στην ενημέρωση του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμ. Φραγκούλης αναφέρθηκε στις ζημιές που έγιναν στο Λιμενικό Καταφύγιο του Μ. Γιαλού λέγοντας ότι η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου οι διαδικασίες αποκατάστασης να προχωρήσουν γρηγορότερα όσον αφορά τις κατολισθήσεις στο πάρκινγκ του αλιευτικού καταφυγίου, άμεση ήταν η ανταπόκριση της αντιπεριφέρειας και έτσι τα υλικά της κατολίσθησης απομακρύνθηκαν.

Στη συνέχεια, ο κ. Γουλιδάκης ζήτησε ενημέρωση για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πρόταση του κ. Σκουλούδη να καθιερωθεί βραβείο σε πολίτες που προβάλλουν την πόλη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και πρότεινε να βραβευτούν οι όμορφες φωτογραφίες του κ. Τζεβελεκάκη που διαφημίζουν την πόλη σε όλο τον κόσμο. . Ο κ. Γουλιδάκης πρότεινε να βραβεύονται διακεκριμένοι πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας, όπως ο κ. Κων. Δασκαλάκης που είναι καθηγητής στο ΜΙΤ. Η κ. Χατζημαρκάκη ζήτησε διευκρινίσεις για τον θεσμό σχετικά με το ποιος θα έχει την αρμοδιότητα να κρίνει που θα πάνε τα βραβεία, οπότε πρότεινε να συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα κρίνει τα πρόσωπα που πρέπει να βραβευτούν. Ο κ. Πανταζής συμφώνησε με την πρόταση και τους προβληματισμούς της κ. Χατζημαρκάκη. Ο Δήμαρχος συμφώνησε να δημιουργηθεί μια κριτική επιτροπή και υποσχέθηκε να συσταθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας.

Τέλος, όσον αφορά τις επιτροπές του Δήμου συστάθηκαν ομόφωνα στο σύνολο τους.