Βρέθηκε το Α-320 της Egypt Air

8:50 π.μ. - Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016
08:06 π.μ. - Πέμ, 16/50/2016
Image: Βρέθηκε το Α-320 της Egypt Air

Ο πρώτος μεγάλος όγκος από συντρίμμια της πτήσης MS804, της EgyptAir, το αεροπλάνο της οποίας συνετρίβη βόρεια της Αιγύπτου, εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλεξάνδρειας και Κρήτης, από σκάφος που συμμετείχε στις έρευνες.

Όπως ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές έχουν εντοπιστεί διάσπαρτα κομμάτια, ενώ σε περίπου 8 ημέρες θα σταματήσει η εκπομπή του ειδικού σήματος από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, τα οποία θα πρέπει να βρεθούν και να ανελκυστούν, πριν από τις 24 Ιουνίου.

 Το αεροπλάνο, με 66 επιβαίνοντες, έπεσε στις 19 Μαΐου. Όπως ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές, το πλοίο John Lethbridge της γαλλικής εταιρείας Deep Ocean Search, το οποίο συμμετέχει στις επιχειρήσεις για την ανεύρεση του Α-320, «εντόπισε πολλές τοποθεσίες όπου βρίσκονται συντρίμμια της ατράκτου». «Η ομάδα έρευνας και οι ερευνητές αεροπορικών ατυχημάτων που επιβαίνουν στο πλοίο θα φτιάξουν έναν χάρτη της διασποράς των συντριμμιών της ατράκτου», αναφέρει η αιγυπτιακή ανακοίνωση.

Δεν είναι σαφές ποια ακριβώς τμήματα του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MS804 εντοπίστηκαν ούτε το εάν τα μαύρα κουτιά βρίσκονται στις τοποθεσίες που υποδείχθηκαν. Στα Airbus 320, ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης και ο καταγραφέας των συνομιλιών στο πιλοτήριο βρίσκονται κοντά στην ουρά.