Βρυγιωνάκης: Εκτός λειτουργίας κεντρική γεώτρηση στο Ορεινό που υδρεύει και τον Μακρύ Γιαλό

12:49 μ.μ. - Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022
12:03 μ.μ. - Πέμ, 10/49/2022
Image: Βρυγιωνάκης: Εκτός λειτουργίας κεντρική γεώτρηση στο Ορεινό που υδρεύει και τον Μακρύ Γιαλό

Δεν έμειναν χωρίς νερό οι κάτοικοι – Αναζητώντας λύση, Γεωλόγος με ειδικό εξοπλισμό χαρτογράφησε τη γεώτρηση

Αναφορικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη γεώτρηση ύδρευσης που βρίσκεται στην περιοχή Αρόλιθος της Τοπικής Κοινότητας Ορεινού του Δήμου Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού κ. Μανώλης Βρυγιωνάκης. Όπως είπε, μετέβησαν στον χώρο της γεώτρησης και με ειδικό εξοπλισμό και κάμερα έγινε χαρτογράφηση στο εσωτερικό της γεώτρησης προκειμένου να διαπιστωθεί που ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα ώστε να αναζητηθούν λύσεις για την άμεση αποκατάσταση.

Η γεώτρηση που κατασκευάστηκε το 2004 και έχει βάθος 320 μ. εξυπηρετεί τις ανάγκες κατοίκων του Ορεινού ως το παραλιακό μέτωπο Κουτσουρά και Μακρύ Γιαλού αλλά και της Ανάληψης που ανήκει στον δήμο Σητείας. Παρά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε , κάηκε, το μοτέρ, το αντλητικό, οι περιοχές αυτές δεν έμειναν χωρίς νερό καθώς υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις. Όμως εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου που οι ανάγκες είναι περισσότερο αυξημένες, κρίνεται ακόμη περισσότερο αναγκαία η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Τις επόμενες ημέρες αναμένουν την τεχνική έκθεση του γεωλόγου για την κατάσταση της γεώτρηση για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν . Δεν έμειναν και δεν θα μείνουν χωρίς νερό οι κάτοικοι της περιοχής , διαβεβαίωσε ο κ. αντιδήμαρχος.

Ακούστε εδώ τον κ. Βρυγιωνάκη:

Φώτο από την επίσκεψη στο σημείο του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη , με τον Αντιδήμαρχο, κ. Εμμ. Βρυγιωνάκη και τον εξειδικευμένο Γεωλόγο