Βρύσαλης: Παγκρήτια πανυγειονομική κινητοποίηση την Πέμπτη 26 Γενάρη στο Ηράκλειο

11:41 π.μ. - Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023
11:01 π.μ. - Τρί, 17/41/2023
Image: Βρύσαλης: Παγκρήτια πανυγειονομική κινητοποίηση την Πέμπτη 26 Γενάρη στο Ηράκλειο

Προσλήψεις και προγράμματα στα Νοσοκομεία με ημερομηνία λήξης

Τα παρατεταμένα μεγάλα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού, ιατρικού και λοιπού, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, οδηγούν τους εργαζόμενους για μια ακόμη φορά σε σειρά κινητοποιήσεων διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα και την ενίσχυση του νοσοκομείου με το απαιτούμενο προσωπικό προκειμένου να παρέχονται αξιόλογες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς. Εκφράζονται επίσης αντιδράσεις για την συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου , ο οποίος παραμένει στη θέση του καθώς με απόφαση του Υπουργείο ανανεώθηκε η θητεία του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων κ. Δημήτρης Βρύσαλης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι δυστυχώς το ΕΣΥ απαξιώνεται και ο νέος νόμος ήρθε να δώσει οριστικό χτύπημα στο σύστημα υγείας. Οι όποιες προσλήψεις γίνονται είναι κυρίως προσλήψεις επικουρικών με ημερομηνία λήξης. Πολλές υπηρεσίες παρέχονται μέσω προγραμμάτων που επίσης έχουν ημερομηνία λήξης. Πραγματικότητα και η συρρίκνωση υπηρεσιών επίσης εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Με το υφιστάμενο να δίνει τον καλύτερο του εαυτό και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν λάβει άδεια ή ρεπό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο στο ΠΑΓΝΗ αλλά και σε άλλα νοσοκομεία ανά τη χώρα. Σε τοπικό επίπεδο είναι ενδεικτικό το πως αντιμετωπίζεται η υγεία στην ανατολική Κρήτη. Τα όποια προβλήματα στα Νοσοκομεία, Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Σητείας έχουν αντανάκλαση σε όλο το σύστημα υγείας. Για αυτό όχι μόνο οι υγειονομικοί αλλά όλοι οι κάτοικοι της Κρήτης πρέπει να ξεσηκωθούν. Η κυβέρνηση θέλει να πείσει ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα νοσοκομείων στην ανατολική Κρήτη. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι θέλουμε ισχυρά, δυνατά νοσοκομεία αλλά και Κέντρα Υγείας, σε όλο το νησί.

Δυστυχώς αντί για ενίσχυση των νοσοκομείων βλέπουμε ακόμη και μοναδικά ιατρεία και κλινικές να έχουν κλείσει ή να κλείνουν λόγω αποχωρήσεων ή συνταξιοδοτήσεων και δεν γίνονται αντικαταστάσεις με νέες προσλήψεις, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Βρύσαλης είπε ότι ως σωματείο δεν έχουν συναντηθεί με τον νέο Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου και πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες , στις 27/1, αναμένεται ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στο Ηράκλειο για μια κοινωνική εκδήλωση χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν θα επισκεφθεί κάποιο νοσοκομείο. Ωστόσο το ΠΑΓΝΗ πρόκειται να επισκεφθεί η υφυπουργός κα Μακρή για τα εγκαίνια μονάδας Αλτσχάιμερ που λειτουργεί μέσω προγράμματος το οποίο λήγει τον ερχόμενο Οκτώβρη. Έκανε ακόμη γνωστό ότι την επόμενη Πέμπτη 26 Γενάρη σε συνεργασία με συλλόγους από όλο το νησί προγραμματίζεται πανυγειονομική κινητοποίηση στο Ηράκλειο.

Ακούστε εδώ τον κ. Βρύσαλη