ΔΑΚΕ: Απάντηση στις ανυπόστατες και κακοήθεις κατηγορίες των ΕΛΑ και ΑΣΕ

10:43 π.μ. - Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
10:06 π.μ. - Τρί, 18/43/2024
Image: ΔΑΚΕ: Απάντηση στις ανυπόστατες και κακοήθεις κατηγορίες των ΕΛΑ και ΑΣΕ

Η ΔΑΚΕ Λασιθίου απαντώντας στην ανακοίνωση των ΕΛΑ και ΑΣΕ, αλλά και αυτή της ΟΛΜΕ, δηλώνει ότι οι προθέσεις της δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που αναφέρονται και στις δύο ανακοινώσεις

Φυσικά και δεν είναι ο στόχος και σκοπός μας ο αποκλεισμός των αναπληρωτών συναδέλφων, το αμέριστο ενδιαφέρον για τους οποίους έχουμε έμπρακτα δείξει κατά το διάστημα των προηγούμενων δύο ετών, κατά το οποίο βρισκόμασταν πάλι στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου, έχοντας εξασφαλίσει για εκείνους εκπτώσεις για τις μετακινήσεις τους στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ, τη δωρεάν σίτιση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και των συναδέλφων αναπληρωτών στη λέσχη αξιωματικών της Σητείας, έχοντας προσπαθήσει για τη σίτιση με χαμηλό αντίτιμο στο Παράρτημα του ΕΛΜΕΠΑ στα Λακώνια, χωρίς όμως αποτέλεσμα αλλά και έχοντας δείξει τη στήριξή μας σε οποιοδήποτε αίτημα μάς κατέθεσαν!

Το αίτημά μας έχει να κάνει με την αποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος από ΕΛΑ και ΑΣΕ, το οποίο επισημαίνει και η ίδια η ΟΛΜΕ. Ζητήσαμε την αναλογική σύνθεση του προεδρείου της ΕΛΜΕ Λασιθίου, με τις θέσεις να μοιράζονται ανάλογα με τη δύναμη που καταδεικνύει το εκλογικό αποτέλεσμα για την κάθε παράταξη και όχι την κατάπτυστη κατανομή των θέσεων αποκλειστικά στην 2η και 3η παράταξη, ενώ η παράταξή μας η οποία βγήκε πρώτη, να μένει εκτός των θέσεων αυτών με σκαρφίσματα των ΕΛΑ και ΑΣΕ.

Το αίτημα μας σκοπό έχει να στηρίξει την δημοκρατική λειτουργία και τον έλεγχο των κινήσεων του συνδικαλιστικού μας οργάνου από όλες τις παρατάξεις και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι όλοι να έχουν θέσεις στο προεδρείο έτσι ώστε να αποφευχθούν κινήσεις και ανακοινώσεις, όπως της Δευτέρας (17/6/2024), η οποία δυναμιτίζει το κλίμα μεταξύ των συναδέλφων, παραποιεί τα γεγονότα, δίνοντας άλλη σημασία στα λεγόμενα και στις ενέργειες που γίνονται, και ουσιαστικά δημιουργεί μία διάσπαση την οποία είχαμε καταφέρει να αποφύγουμε τα προηγούμενα δύο χρόνια που ήμασταν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Η ανακοίνωση αυτή με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ», αρ. πρωτ.110/17-6-2024), βγήκε χωρίς καν να προηγηθεί συζήτηση του Δ.Σ., χωρίς να ζητηθεί η γνώμη μας, ενώ είμαστε εκλεγμένα μέλη της ΕΛΜΕ Λασιθίου (κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών θεσμών και της νόμιμης λειτουργίας της Ένωσής μας).

Ένα είναι σίγουρο συνάδελφοι, με ΑΣΕ και ΕΛΑ το συνδικαλιστικό κίνημα περνάει σε μία μαύρη περίοδο, σταλινισμού, αριστεροφασισμού, παρανομίας, έλλειψης δημοκρατίας, υπεροψίας, διχασμού, υβριστικών χαρακτηρισμών και κινδυνολογίας, που εκείνοι επιδεικνύουν καθημερινά, στο όνομα της αγωνιστικότητας.

Μην αφήσετε να σας παρασύρουν τα ψεύδη τους, κρατήστε τις αξίες και το ήθος που δείχνουμε τόσα χρόνια ως παιδαγωγοί και συνδικαλιστές και κυρίως ως σκεπτόμενα άτομα με άποψη και αρχές και όχι ελεγχόμενοι και καθοδηγούμενοι από κομματικές παρατάξεις και μικροπολιτικά συμφέροντα.

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ