Δέκα πτήσεις κάθε εβδομάδα από τον Μάιο στο αεροδρόμιο Σητείας

9:14 π.μ. - Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
09:03 π.μ. - Σάβ, 24/14/2018
Image: Δέκα πτήσεις κάθε εβδομάδα από τον Μάιο στο αεροδρόμιο Σητείας

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των πτήσεων τσάρτερ, που φέτος θα υποδεχθεί ο Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Μέχρι στιγμής 10 είναι οι πτήσεις έχουν προγραμματιστεί σε εβδομαδιαία βάση και θα ξεκινήσουν τον Μάιο, ενώ αντίστοιχα πέρυσι ήταν δύο. Επίσης σημαντικό είναι και το ότι οι επιβαίνοντες θα διαμένουν σε περιοχές της Σητείας, αλλά και της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου, γεγονός που αναδεικνύει την σπουδαιότητα της λειτουργίας του αεροδρομίου Σητείας για όλο το Νομό Λασιθίου.
 
Οι φετινές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σητείας είναι τέσσερις από την Σκανδιναβία -ξεκινάνε 17 Μαΐου – και συγκεκριμένα μία από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, δύο από το Μπίλουντ και την Κοπεγχάγη της Δανίας και μία από το Όσλο της Νορβηγίας.
 
Επίσης τρεις πτήσεις από την Γερμανία, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, που θα ξεκινήσουν από τις 20 Μαΐου
 
Επιπλέον θα ξεκινήσουν τρεις πτήσεις από την Γαλλία, τη Λιλ, το Παρίσι και το Στρασβούργο, που θα ξεκινήσουν στις 3 Μαΐου.
 
Ωστόσο πέραν αυτών αναμένεται να ξεκινήσει και μία πτήση -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- από την Πολωνία, η οποία και θα ανακοινωθεί επίσημα μέχρι τις αρχές του Απρίλη.
 
Η φετινή κινητικότητα στο αεροδρόμιο της Σητείας πέραν φυσικά των ιδιαίτερα θετικών αποτελεσμάτων στον τομέα του τουρισμού και της στήριξης των τοπικών οικονομιών, αποτελεί και μία «πρόκληση» για το αεροδρόμιο Σητείας, που για πρώτη φορά θα δεχθεί αυξημένη κίνηση και δη με πτήσεις του εξωτερικού. Τόσο το προσωπικό της Πολιτικής Αεροπορίας, όσο και το υπόλοιπο (αστυνομικών κι άλλων υπηρεσιών ) πάντως δηλώνει έτοιμο να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο στα νέα δεδομένα καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.
 
 
anatolh.com