Δέκα χρόνια «Η Κρήτη Δίνει Ζωή» στο Τσέρνομπιλ

1:08 μ.μ. - Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016
01:06 μ.μ. - Τρί, 28/08/2016
Image: Δέκα χρόνια  «Η Κρήτη Δίνει Ζωή» στο Τσέρνομπιλ

Και φέτος παιδιά από το Τσέρνομπιλ και από την Κρήτη φιλοξενούνται στην Ιεράπετρα.

Και φέτος, για 10η  συνεχή χρονιά, ο σύλλογος «Η Κρήτη Δίνει Ζωή»  στέκεται δίπλα στα άρρωστα παιδιά του Τσέρνομπιλ, που φθάνουν στη Μεγαλόνησο από την Λευκορωσία, όπου ζουν σήμερα, μετά την πυρηνική καταστροφή, του 1986.

  Κάθε χρόνο η Ιεράπετρα φιλοξενεί 18 παιδιά με προβλήματα καρκίνου από τη Λευκορωσία, και  από την Κρήτη. Στη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών, έχουν φιλοξενηθεί περισσότερα από 200 παιδιά. Η ταμίας του συλλόγου «Η Κρήτη δίνει ζωή» (Crete For Life) Μαρία Σπυριδάκη, μίλησε στον ΗΧΩ FM για την πρωτοβουλία.

Όπως είπε, τα παιδιά από την Κρήτη έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και  νοσηλεύονται αρκετό χρόνο στο ΠΑΓΝΗ.  Τα 18 αυτά παιδιά σήμερα φιλοξενούνται σε διαμερίσματα στο Κουτσουνάρι. «Είχαμε προσφορές από φαρμακοποιούς, από το Κοράλλι, το Κάκκος Bay, το Όστρια, το Λύκτος, το Galaxy, τη Μινωική Διατροφή, το λεωφορείο ΑΜΕΑ, το Εικαστικό Εργαστήρι,  το Άκουα Παρκ.  Οι Σαμαρείτες βοηθούν στο κολύμπι των παιδιών. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι κυρίες πρόθυμες να μαγειρέψουν για τα παιδιά και να πάνε το φαγητό στο ξενοδοχείο GALAXY.

Η κ.  Σπυριδάκη κατέληξε λέγιντας ότι από αύριο όσοι επιθυμούν θα μπορούν να αφήνουν και προϊόντα (ντομάτες, πιπεριές) για το φαγητό των παιδιών, στη ρεσεψιόν του GALAXY.

Συνέντευξη