Δεκάδες παραβάσεις για πλαστά πιστοποιητικά στα αεροδρόμια της Κρήτης

2:35 μ.μ. - Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
02:08 μ.μ. - Δευ, 10/35/2020
Image: Δεκάδες παραβάσεις για πλαστά πιστοποιητικά στα αεροδρόμια της Κρήτης

Συλλήψεις και για διευκόλυνση εξόδου από την χώρα σε 3 άτομα

Σε τρείς συλλήψεις προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμες αλλοδαπές και πλαστογραφία.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι τρεις αλλοδαπές για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, ανωτέρω τρεις αλλοδαπές συνοδευόμενες από τους δύο άνδρες και τη γυναίκα αλλοδαπούς, επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γερμανίας προκειμένου να αναχωρήσουν μαζί από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί προμήθευσαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στις αλλοδαπές, προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδο τους από τη χώρα και συνελήφθησαν.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Συνολικά 63 αλλοδαποί συνελήφθησαν για πλαστογραφία πιστοποιητικών στους Αερολιμένες Ηρακλείου και Χανίων

Κατά το χρονικό διάστημα από την 03.08.2020 έως και 09.08.2020 στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» συνελήφθησαν εξήντα τρεις αλλοδαποί (49 άνδρες και 14 γυναίκες), κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένα Ηρακλείου και Χανίων οι ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Αυστρίας, Βελγίου, Ιταλίας, Αφγανιστάν, Πορτογαλίας, Βουλγαρίας, Ολλανδίας, Λετονίας, Ρουμανίας, Ισπανίας, Εσθονίας, Ερυθραίας, Ελβετίας, Καμερούν, Λουξεμβούργου και Νορβηγίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Πολωνία, Ολλανδία και Γερμανία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.

neakriti.gr