Δεκάδες συλλήψεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

6:57 μ.μ. - Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
06:11 μ.μ. - Δευ, 19/57/2018
Image: Δεκάδες συλλήψεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιούν κάθε βδομάδα οι διωκτικές αρχές του τόπου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου αλλοδαπών που επιχειρούν να φύγουν από την χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
 
Την περασμένη εβδομάδα οι αστυνομικοί του αεροδρομίου συνέλαβαν συνολικά δεκαέξι άτομα, 11 άνδρες και πέντε γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 45 ετών καθώς κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν πως είχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Γερμανίας, Τσεχίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Νορβηγίας και Φιλανδίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία και Ισπανία.
 
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.
 
Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
 
Στα χέρια των αρχών ένας 33χρονος για διευκόλυνση εξόδου σε 22χρονη
 
Παράλληλα οι αρχές εντόπισαν κι έναν 33χρονο ο οποίος φαίνεται πως προμήθευσε μία 22χρονη αλλοδαπή πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να φύγει παράνομα από την χώρα.
 
Ειδικότερα, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, ο 33χρονος συνοδεύοντας την 22χρονη επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Συρίας προκειμένου να αναχωρήσουν μαζί από τη χώρα με προορισμό την Ολλανδία.
 
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων πρόεκυψε ότι ο 33χρονος προμήθευσε τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην 22χρονη προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο της από τη χώρα και συνελήφθησαν.
 
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.
 
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
 
 
cretapost.gr