Δεν κάνει πίσω το ΔΝΤ για την περικοπή συντάξεων

10:48 π.μ. - Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
10:09 π.μ. - Παρ, 21/48/2018
Image: Δεν κάνει πίσω το ΔΝΤ για την περικοπή συντάξεων

Παρά την αισιοδοξία που εκφράζουν στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και ο Αλέξης Τσίπρας για τη μη περικοπή συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019

Παρά την αισιοδοξία που εκφράζουν στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και ο Αλέξης Τσίπρας για τη μη περικοπή συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, υπογράμμισε ότι η περικοπή πρέπει να εφαρμοστεί καθώς πρόκειται για ένα συμφωνημένο και νομοθετημένο μέτρο.
 
Κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων την Πέμπτη, ο Ράις επισήμανε πως το ΔΝΤ δεν μπαίνει σε συζητήσεις για μη περικοπή των συντάξεων, καθώς πρόκειται για μέτρο που συμφωνήθηκε το 2017 ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές και πρέπει να εφαρμοστεί.
 
Παράλληλα, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει πιστή στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων που έχουν επιβάλει οι δανειστές για να στείλει το κατάλληλο σινιάλο. «Η εφαρμογή των συμφωνηθέντων θα βελτιώσει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας και θα στείλει σινιάλο πως η Αθήνα παραμένει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».
 
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς και τον επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών έθεσε το θέμα της αξιοποίησης  των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων, χωρίς να κάνει ευθέως αναφορά στη μη περικοπή των συντάξεων.
 
 
 
thepressproject.gr