Δεν θα πληρωθούν τον Ιούλιο 2017 οι νέοι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

12:59 μ.μ. - Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017
12:06 μ.μ. - Τετ, 07/59/2017
Image: Δεν θα πληρωθούν τον Ιούλιο 2017 οι νέοι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

Στο περίμενε για άλλο ένα χρόνο

Φαίνεται πως οι συνέπειες των δεσμεύσεών μας προς τους ‘θεσμούς’ και η επακόλουθη διάλυση του ΟΓΑ και η ενσωμάτωσή του στο ΕΦΚΑ έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην έγκαιρη καταβολή συντάξεων στους γεωργούς, γεννηθέντες το 1950, οι οποίοι θεμελίωσαν φέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα και βάση του προϊσχύοντος Νόμου θα πληρώνονταν τις συντάξεις τους την 14η Ιουλίου 2017.
Στις 30 Ιουνίου 2018 ολοκληρώνεται τελικά, αντί του Οκτωβρίου 2017, το πρόγραμμα έκτακτης επιχορήγησης για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), την οποία υπογράφει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την προηγούμενη κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραφαν πάλι η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χουλιαράκη οριζόταν ότι οι οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης μπορούν να επιχορηγούνται εκτάκτως, αποκλειστικά και μόνο για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και την αποπληρωμή των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών που αφορούν σε αυτές, από πιστώσεις που μεταφέρονται για το σκοπό αυτό σε Ειδικό Φορέα του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.