Δερμιτζάκης: Έχω κλείσει τον κύκλο μου στην πολιτική - Θα σταθώ δίπλα στη νεολαία

9:47 π.μ. - Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
09:04 π.μ. - Τετ, 21/47/2021
Image: Δερμιτζάκης: Έχω κλείσει τον κύκλο μου στην πολιτική - Θα σταθώ δίπλα στη νεολαία

Μνήμες από τη Χούντα των Συνταγματαρχών

Ως αποφράδα μέρα για τον ελληνικό λαό χαρακτήρισε την 21η Απριλίου του 1967 , ημέρα του πραξικοπήματος, ο πρώην Βουλευτής Ν. Λασιθίου κ. Κώστας Δερμιτζάκης. Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 τόνισε οτι οι πληγές από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχουν κλείσει, με τρανταχτό παράδειγμα την Κύπρο. Με τη χούντα καταργήθηκαν δημοκρατικές ελευθερίες, έγιναν συλλήψεις δημοπρακτικών πολιτών, βασανισμοί, εξορίες. Μπήκαν μπροστά Αριστεροί και άλλοι δημοκρατικοί πολίτες , πολλοί από τους οποίους εξορίστηκαν σε νησιά, βασανίστηκαν, κάποιοι έχασαν και τη ζωή τους, ανέφερε.

Έκανε αναφορά σε ανθρώπους του Λασιθίου και ιδιαίτερα της Ιεράπετρας όπως τους Δρανδάκη, Γαϊτανάκη και άλλους, και τόνισε οτι δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορια μας. Πρέπει να τη διαβαζουμε με καθαρή ματιά και γνώση γιατί είναι πολύτιμος οδηγός για το μέλλον.

Ερχόμενος στο σήμερα μίλησε για κόμματα της ακροδεξιάς που έχουν βρεθεί εντός της Βουλής όπως πχ η Χρυσή Αυγή. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα της κοινωνίας μας όπως είναι η ανεργία, μίλησε για τον πτωχευτικό κώδικα αλλά και τον νέο εργασιακό νόμο που καταργεί δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα. Αναφέρθηκε και στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, όπως είπε, έχει πλέον μεταλλαχθεί.

Πρόσθεσε ότι παρακολουθεί τη στάση του ΚΚΕ στη Βουλή και έχει μια μετρημένη και τεκμηριωμένη άποψη και μπορεί να παίξει έναν ηγετικό και ενωτικό ρόλο στον χώρο της Αριστεράς. Σε τοπικό επίπεδο είπε ότι, γίνονται προσπάθειες για συνεργασίες στον αριστερό χώρο ενώ σε ότι τον αφορά προσωπικά ανέφερε. Έχω κλείσει τον κύκλο μου στην πολιτική , θα παραμείνω όμως ένας ενεργός πολίτης. Θέλω να υπάρχει μια ανανέωση στην πολιτική σκηνή. Να βγουν στην πολιτική σκηνή νέοι άνθρωποι, να υπάρξει μια ανανέωση. Εμάς η γενιά μας μπορεί να είναι από δίπλα, κατέληξε ο κ. Δερμιτζάκης.