Δερμιτζάκης: Ρήξη με το κατεστημένο - Με ολοκληρωμένες προτάσεις το ΚΚΕ στις εκλογές

11:43 π.μ. - Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Δευ, 06/43/2023
Image: Δερμιτζάκης: Ρήξη με το κατεστημένο -  Με ολοκληρωμένες προτάσεις το ΚΚΕ στις εκλογές

Ο υποψήφιος Βουλευτής Λασιθίου με το ΚΚΕ στον Ηχώ 99,8

Ο υποψήφιος Βουλευτής Λασιθίου με το ΚΚΕ, κ. Κώστας Δερμιτζάκη, συνταξιούχος φαρμακοποιός, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Ηχώ 99,8 αναλύοντας θέσεις και απόψεις για τα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα, εν όψει και των εθνικών εκλογών.

Μίλησε καταρχάς για τους λόγους που αποφάσισε να συμμετέχει στις εκλογές με το ΚΚΕ. Διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει τα μνημόνια αναλύοντας και τους λόγους που έφυγε τελικά από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Το ΚΚΕ, είπε στη συνέχεια, υπερασπίζεται τα δίκαια και τα δικαιώματα του λαού. Εάν ανεβάσει ακόμη περισσότερο την εκλογική του δύναμη, αυτό θα λειτουργήσει αμφίδρομα. Το ΚΚΕ είναι έτοιμο ακόμη και να κυβερνήσει, γιατί έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα έχει  αμφίδρομα, άμεσα αποτελέσματα, ευεργετικά  για τον λαό, τόνισε.

Μίλησε για τις σχέσεις με τις γείτονες χώρες, με ιδιαίτερη αναφορά σε Ρωσία και Τουρκία. Ανέλυσε θέσεις για οικονομικά και εργασιακά θέματα. Αλλά και για θέματα υγείας, όπου στάθηκε λέγοντας ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πολίτες. Η υγεία δεν μπορεί να «περνά» στα χέρια ιδιωτών, σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να προχωρήσει σε αλλαγές, ακολούθησε πχ το 1 προς 5 στις προσλήψεις, δεν το άλλαξε. Πλέον όπως έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση, διαχρονικά, και χρειάζεται να παρθούν μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων. Να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς, πχ πληρωμή ενοικίου, ώστε να στηριχτούν τα περιφερειακά νοσοκομεία.

Για τη συνεργασία ΚΚΕ με τη Ν.Δ. πριν χρόνια ανέφερε ότι τότε , υπήρχε το σκάνδαλο Κοσκωτά. Έγινε μια συγκυβέρνηση, που, εάν δεν γινόταν κυβέρνηση, βάση νομοθεσίας θα παραγραφόταν το σκάνδαλο.

Αναφερόμενος σε πιο τοπικά ζητήματα υποστήριξε ότι, για πολλά θέματα χρειάζεται να υπάρξει μια πανλασιθιώτικη κοινή συνισταμένη. Από εκεί και πέρα βασικό θέμα που απασχολεί τον νομό είναι η υγεία και ειδικά η δραματική μορφή που έχει πάρει στην Ιεράπετρα. Επίσης ο νομός υστερεί σε έργα υποδομής. Ο ΒΟΑΚ πχ σταματά στον Άγιο Νικόλαο. Στα αγροτικά θέματα, στην Ιεράπετρα θα μπορούσε να λειτουργήσει πειραματικός σταθμός όπως παλιά αλλά πιο εκσυγχρονισμένος που θα μπορούσε να έχει συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα προς όφελος των παραγωγών. Και εδώ αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η ανάγκη για γεωπονική σχολή, σημείωσε.

Εκτίμησε ότι θα ξεκινήσει αντίστροφη μέτρηση σε αυτές τις εκλογές. Όλα αυτά που βιώνουμε είναι πολύ δύσκολα. Βλέπουμε πόση σημασία δίνει ο καπιταλισμός στην ανθρώπινη ζωή και πόση στο κέρδος των καπιταλιστών. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η εικόνα. Είμαι πεπεισμένος ότι είμαι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ο καπιταλισμός καταστρέφει δικαιώματα και παίρνει πίσω όσα είχαν κερδηθεί με αγώνες. Χτυπά ακόμη και τη μεσαία τάξη. Το δίλημμα είναι ή θα ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ και κατ΄ επέκταση ο λαός. Ή θα βγει μια κυβέρνηση με ένα από τα τρία κόμματα, ίσως γίνει και συγκυβέρνηση που θα ασκήσουν ακόμη μεγαλύτερη αντιλαϊκή πολιτική. Καλούμε τον λαό να οργανωθεί και να αντισταθεί, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Δερμιτζάκης.

Ακούστε εδώ αναλυτικά.