Δέσμευση για τη στήριξη των Νοσοκομείων και αύξηση του προσωπικού από Ξανθό και Πολάκη

2:31 μ.μ. - Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018
02:01 μ.μ. - Δευ, 29/31/2018
Image: Δέσμευση για τη στήριξη των Νοσοκομείων και αύξηση του προσωπικού από Ξανθό και Πολάκη

Απολογισμός Νοσοκομείων Ηρακλείου εν μέσω διαμαρτυριών

 
Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη και με διαμαρτυρίες εργαζομένων των Νοσοκομείων πραγματοποιήθηκε στις 27/1 η εκδήλωση για τον δημόσιο απολογισμό της ενιαίας διοίκησης των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης, του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Οι Υπουργός και αναπληρωτής Υπουργός νωρίτερα εγκαινίασαν την τρίτη ΤΟΜΥ της Κρήτης στον δήμο Μαλεβιζίου.
 
Παράλληλα με την εκδήλωση βρισκόταν σε εξέλιξη, στο πάρκο Θεοτοκόπουλου, διαμαρτυρία που έχει διοργανωθεί από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν εντάσεις.
 
Δεσμεύσεις Ξανθού
 
Για προσπάθειες που γίνεται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την βελτίωση της λειτουργίας των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου, έκανε λόγο στην ομιλία του ο υπουργός, Ανδρέας Ξανθός.
 
Μάλιστα, ο κ. Ξανθός δεσμεύτηκε στην άμεση διοικητική αποσύνδεση των δύο νοσοκομείων ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και δρομολόγηση της προκήρυξης των κενών θέσεων στις ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου. Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα βγει και η προκήρυξη για τα 500 άτομα που θα στελεχώσουν τα ΤΕΠ της χώρας, ενώ για τις ΜΕΘ έχουν προκηρύξει όλες τις κενές οργανικές θέσεις γιατρών. Είπε επίσης  πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να ενισχυθούν με τον αναγκαίο αριθμό εργαζομένων όλες οι νοσηλευτικές μονάδες της Κρήτης.
 
 
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης μίλησε για την ενίσχυση των νοσοκομείων όλης της χώρας καθώς όπως ανέφερε υπήρξε μία σημαντική αύξηση στο προσωπικό. Σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί μεταξύ άλλων 105 γιατροί στα νοσοκομεία της Κρήτης, ενώ έχουν προχωρήσει 162 διορισμοί επικουρικών γιατρών στα Κέντρα Υγείας του νησιού και 35 μόνιμων γιατρών.
 
Ο ίδιος τόνισε πως μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 12.000 άτομα ενώ αναμένονται άλλα 6.000 άτομα που θα καλύψουν τις ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
 
 
Από τη μεριά των διαμαρτυρόμενων, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Γιώργος Κωστάκης δήλωσε: “Δεν θέλουμε να μηδενίσουμε την προσπάθεια που γίνεται αλλά εδώ και 1,5 χρόνο ακούμε περί αποσύνδεσης των δύο νοσοκομείων και αποσύνδεση δεν βλέπουμε. Επίσης κάποιες προσλήψεις  γίνονται, αλλά δεν αρκούν γιατί οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες”.
 
 
 
 
 
Πηγή: cretapost.gr, patris.gr