Δεσμεύσεις Σκρέκα για λύση των προβλημάτων των δασικών χαρτών στην Κρήτη

8:30 π.μ. - Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021
08:04 π.μ. - Δευ, 05/30/2021
Image: Δεσμεύσεις Σκρέκα για λύση των προβλημάτων των δασικών χαρτών στην Κρήτη

Οι υπηρεσίες του υπουργείου περιβάλλοντος δεσμεύτηκαν για άλλη μία φορά ότι θα διευθετηθεί το θέμα

Σχεδόν δύο μήνες μετά τον αναβρασμό και τις αντιρρήσεις για την ανάρτηση δασικών χαρτών στην περιφέρεια Κρήτης, οι υπηρεσίες του υπουργείου περιβάλλοντος δεσμεύτηκαν για άλλη μία φορά ότι θα διευθετηθεί το θέμα.

Αυτή την φορά η δέσμευση προήλθε από τον ίδιο τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα προς τους εκπροσώπους του περιφερειακού συμβουλίου της Κρήτης  τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλο Μπαριτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα Μανόλη Χνάρη.

Το εύλογο ερώτημα βέβαια είναι, γιατί δεν έχει ήδη διευθετηθεί και χρειάζεται για άλλη μια φορά να υπάρξουν συναντήσεις,  ενημερώσεις και συσκέψεις που μέχρι τώρα καταλήγουν σε δεσμεύσεις,που ποτέ δεν υλοποιούνται.

Το ζήτημα των δασικών χαρτών δεν παύει να υφίσταται  για το σύνολο της κοινωνίας του νησιού, αν δεν λυθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ και όχι με δεσμεύσεις.

Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Κρήτης

Δεσμεύσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος για λύση των προβλημάτων που προέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Κρήτη

«Όλα τα σφάλματα των δασικών χαρτών θα διορθωθούν χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών», είπε ο κ. Σκρέκας στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα που παρέδωσαν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλο Μπαριτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα Μανόλη Χνάρη.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα προβλήματα που υπάρχουν μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύθηκε ότι όλα τα σφάλματα των δασικών χαρτών θα διορθωθούν χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών. Επίσης, σημείωσε πως όλα τα εκκρεμή θέματα θα επιλυθούν στη βάση της νομολογίας και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Διαβεβαίωσε δε πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος θ’ αναλάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, βασιζόμενο στο Σύνταγμα, στη νομολογία και στο περί δικαίου αίσθημα των πολιτών. Ακόμα, δεσμεύθηκε ότι διασφαλίζονται όλες οι ενισχύσεις των παραγωγών, σύμφωνα με τα δεδομένα του ΟΣΔΕ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε την κάθοδο του στην Κρήτη εντός του Απριλίου όταν και θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τους θεσμικούς φορείς του νησιού και τους εκπροσώπους των παραγωγών.