Δέσμευση Αμυρά για 2 Δασοφύλακες στη Χρυσή από την ερχόμενη εβδομάδα

11:54 π.μ. - Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Πέμ, 23/54/2023
Image: Δέσμευση Αμυρά για 2 Δασοφύλακες στη Χρυσή από την ερχόμενη εβδομάδα

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μ. Γεωργαλάκης στον Ηχώ 99,8

Τις εξελίξεις αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας και επισκεψιμότητας της νήσου Χρυσής μετέφερε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος τουρισμού Ιεράπετρας κ. Μανώλης Γεωργαλάκης.

Όπως είπε, μετά από αίτημα του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη έγινε συνάντηση χθες μεταξύ Δημάρχου, Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη, Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Αμυρά, και της Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κας Μαρίας Κοζυράκη με αντικείμενο συζήτησης τη Χρυσή.

hxonews

Από τη συνάντηση προέκυψε η δέσμευση του κ. Αμυρά ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν φύλακες τις προσεχείς ημέρες, πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα σε συνεργασία με το Δασαρχείο. Τώρα το εάν θα αλλάξει το καθεστώς επισκεψιμότητας εφόσον γίνει πράξη η δέσμευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αυτό θα φανεί στην πορεία, όπως είπε.

Ο κ. Γεωργαλάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια και στην πρόσφατη επίσκεψη στο νησί μεταφέροντας εικόνες από την υφιστάμενη κατάσταση με την εικόνα του κεδρόδασους να είναι σαφώς βελτιωμένη, όπως είπε.

Επιπλέον στο νησί παραμένουν ογκώδη αντικείμενα που δεν έχουν απομακρυνθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το νησί το επισκέφθηκε μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ασπραδάκη αλλά και τον κ. Νίκο Φερετζάκη μέλος μιας εθελοντικής ομάδας που έχει συσταθεί με σκοπό την καταγραφή και ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών στη Χρυσή και στον δήμο ευρύτερα. Τα άλλα μέλη της εθελοντικής ομάδας είναι οι, Μανώλης Πετάσης, Βαγγέλης Πλεξουσάκης, και Σοφία Σιδηροπούλου.

Ακούστε εδώ τον κ. αντιδήμαρχο