Δήλωση της Μαρίας Κοτσιφάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Ιεράπετρας και το δεύτερο γύρο

3:49 μ.μ. - Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023
03:10 μ.μ. - Τρί, 10/49/2023
Image: Δήλωση της Μαρίας Κοτσιφάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Ιεράπετρας και το δεύτερο γύρο

Αναλυτικά η δήλωση :

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιεράπετρας θέλει να ευχαριστήσει όλους και όλες τους Γεραπετρίτες και τις Γεραπετρίτισσες, οι οποίοι την Κυριακή έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, ένα ψηφοδέλτιο αγωνιστικότητας και ανιδιοτέλειας, ένα ψηφοδέλτιο ανθρώπων που αγωνίζονται για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα συμφέροντα των λίγων. Και στην πόλη μας επιβεβαιώθηκε η αύξηση της εκλογικής δύναμης και της επιρροής των ψηφοδελτίων που στηρίζει σε όλη την Ελλάδα το ΚΚΕ και στα οποία συμμετέχουν άνθρωποι δοκιμασμένοι στους κοινωνικούς αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα οι 512 ψήφοι (αυξημένοι κατά 124 σε σχέση με το 2019) και το 3,67 % (αυξημένο κατά περίπου 1% σε σχέση με το 2019), που δεν ήταν καθόλου εύκολο να επιτευχθούν, κατά πάσα πιθανότητα (εξαιτίας του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος) θα εξασφαλίσουν την συνέχιση της παρουσίας της Λαϊκής Συσπείρωσης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως ο εκλογικός αγώνας έγινε κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, που κυριάρχησαν αποπροσανατολιστικά διλήμματα. Η τεχνητή πόλωση μεταξύ των άλλων τριών υποψηφίων, για να κρύψουν τη στρατηγική συμφωνία τους στα κύρια ζητήματα, η πελατοκρατεία και οι οικογενειακές σχέσεις εμπόδισαν την πλειοψηφία των δημοτών να ψηφίσει με αμιγώς πολιτικά κριτήρια και με βάση τις ανάγκες του.

Για αυτό το λόγο την επόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο, δεν επιλέγουμε το μικρότερο κακό, δίνοντας στήριξη, στον έναν ή τον άλλο συνδυασμό που στην ουσία έχουν την ίδια πολιτική ατζέντα, κάτι που έχει αποκαλυφθεί ήδη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Την επόμενη Κυριακή ρίχνουμε λευκό ή άκυρο και καταδικάζουμε την πολιτική που μας κλέβει τη ζωή και τον τόπο μας, καθώς και τους εκφραστές της στην τοπική διοίκηση.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, το σύνολο των υποψηφίων που το απαρτίζουν δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Είδαμε όλες αυτές τις μέρες την απήχηση, την εκτίμηση και την παραδοχή των θέσεων μας σε πολύ περισσότερους απ’ όσους τελικά ίσως μας ψήφισαν. Και γνωρίζουμε πως το μέλλον της πόλης μας, όποιος κι αν τελικά εκλεγεί, θα έχει ανάγκη υπεράσπισης. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι εκεί.

Σε όλους και όλες που μας στήριξαν την Κυριακή, ένα έχουμε να πούμε: με την συνέχιση του αγώνα μας κάθε τους ψήφος θα έχει δεκαπλάσια ισχύ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια Ιεράπετρα  με τον λαό της συσπειρωμένο,  μέχρι να τον δούμε νικητή!

Το Γραφείο Τύπου

10/10/2023