Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Ολοκληρώσαμε τις εργασίες στην «οικία του Ναπολέοντα» και στην Αρχαιολογική Συλλογή»

11:58 π.μ. - Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
11:07 π.μ. - Πέμ, 29/58/2021
Image: Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Ολοκληρώσαμε τις εργασίες στην «οικία του Ναπολέοντα» και στην Αρχαιολογική Συλλογή»

Προγραμματισμένη επίσκεψη στον Δήμο της Ιεράπετρας πραγματοποίησε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, κα. Χρύσα Σοφιανού

Προγραμματισμένη επίσκεψη στον Δήμο της Ιεράπετρας πραγματοποίησε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, κα. Χρύσα Σοφιανού, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Έργων και Μελετών, κ. Γεώργιο Ασπραδάκη και την Αρχιτέκτονα και Ειδική Συνεργάτη, κα Νίκη Σαμπροβαλάκη, προκειμένου να συζητήσουν και να αλληλοενημερωθούν για την πορεία των έργων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στον Δήμο της Ιεράπετρας. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν την «Οικία Ναπολέοντα» και το κτίριο της Αρχαιολογικής Συλλογής της Ιεράπετρας, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επισκευής και συντήρησης, καθώς και το Φρούριο Καλέ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στερέωσης, προστασίας και ανάδειξης του Φρουρίου.

hxonews

Κατόπιν, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής: «Ο Δήμος Ιεράπετρας έχει υλοποιήσει εδώ και καιρό το έργο που έχει αναλάβει και αφορά τις απαιτούμενες εργασίες στην «Οικία Ναπολέοντα», όπου έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες ενέργειες συντήρησης και αποκατάστασης, καθώς και στο κτίριο της Αρχαιολογικής Συλλογής, όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες επισκευής, συντήρησης, αντικατάστασης κουφωμάτων, μετατόπισης εκθεμάτων και τοποθέτησης εξωτερικού φωτισμού. Παρόλο που δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων μας, μετά και από τη συζήτηση που κάναμε με την κα Σοφιανού, θα αναλάβουμε τη χρηματοδότηση επιπλέον εξοπλισμού και εργασιών τόσο στην οικία του Ναπολέοντα όσο και στην Αρχαιολογική Συλλογή, έτσι ώστε να καταστούν σύντομα επισκέψιμα στο κοινό, επιθυμώντας να καλύψουμε τον χρόνο που χάθηκε λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη περιηγητική διαδρομή, δημιουργώντας σημεία ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, που θα περιλαμβάνει την οικία του Ναπολέοντα, το Φρούριο του Καλέ, το Τζαμί, το Ψηφιακό Μουσείο, την Αρχαιολογική Συλλογή και τη νέα Βιβλιοθήκη, αναβαθμίζοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά και προσφέροντας έτσι στους κατοίκους και στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία της πόλης της Ιεράπετρας.

Ευχαριστώ την κα Σοφιανού για την συνεργασία και την από κοινού προσπάθεια ανάδειξης της ιστορικότητας του Δήμου μας».