Διαβούλευση για τη δημιουργία εμπορικού λιμανιού στην Παχειά Άμμο ζητά ο πρόεδρος Γ. Ραπάνης

12:37 μ.μ. - Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021
12:04 μ.μ. - Δευ, 26/37/2021
Image: Διαβούλευση για τη δημιουργία εμπορικού λιμανιού στην Παχειά Άμμο ζητά ο πρόεδρος Γ. Ραπάνης

Τι ανέφερε σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8

Με θετική διάθεση αλλά και προβληματισμό ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ΠαχεΕιάς Άμμου κ. Γιώργος Ραπάνης μιλά στον Ηχώ 99,8 για την έγκριση από το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας » του πρώτου τμήματος της μελέτης που αφορά το έργο «Διερεύνηση Δημιουργίας Εμπορικού Λιμένα στην Παχειά Άμμο», συνολικού προϋπολογισμού 16.182,00€. Η μελέτη σύμφωνα με το Δ.Λ.Τ. περιγράφει τρεις εναλλακτικές προτάσεις αναφορικά με τη δημιουργία εμπορικού Λιμένα και μαρίνας στην Παχειά Άμμο, ενώ θα ακολουθήσει και η οικονομοτεχνική μελέτη, προκειμένου να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα των προτάσεων και να επιλεχθεί η πιο συμφέρουσα προοπτική, ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας της Παχειάς Άμμου.

Ο κ. Ραπάνης μεταφέροντας την άποψή του, τονίζει ότι θα πρέπει η πρόταση που θα προταχθεί να είναι προς το συμφέρον της περιοχής, να μην αλλοιώνει το φυσικό περιβάλλον και τα ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Παράλληλα να δίνει λύση στο χρονίζον πρόβλημα με τη συγκέντρωση απορριμμάτων που καταλήγουν στο παραλιακό μέτωπο του χωριού αλλά και το όλο εγχείρημα να έχει στήριξη από φορείς όπως πχ από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας για τη μεταφορά των κηπευτικών. Επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει διαβούλευση με το τοπικό συμβούλιο και την κοινωνία της Παχειάς Άμμου έτσι ώστε να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Αναφορικά με άλλα θέματα που απασχολούν την Τ.Κ. είπε ότι οι καταστηματάρχες έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να ανοίξουν στα μαγαζιά τους με το άνοιγμα της εστίασης. Σε ότι αφορά τον φωτισμό υπάρχει ένα θέμα καθώς έχουν απομακρυνθεί τα παλιά φωτιστικά σώματα και θα πρέπει να τοποθετηθούν τα νέα που έχει προμηθευτεί ο δήμος για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών ενώ για τον κεντρικό δρόμο που είναι σε κακή κατάσταση από τις πολλές λακκούβες η τελευταία ενημέρωση που είχε από τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου ήταν ότι τον Μάιο θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης.

Ευχαρίστησε τέλος όλους όσοι βοηθούν στο να καθαρίσουν το χωριό και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση.