Διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης για τους εμβολιασμούς

11:06 π.μ. - Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
11:01 π.μ. - Τρί, 26/06/2021
Image: Διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης για τους εμβολιασμούς

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, 6:00-8:00μ.μ.

Τη δεύτερη επιστημονική εκδήλωση στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της επίγνωσης των επαγγελματιών υγείας και των πολιτών για την αναγκαιότητα και τη σημασία του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού, πραγματοποιεί την Τετάρτη η Περιφέρεια Κρήτης.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 6:00-8:00μ.μ. και απευθύνεται στους οδοντιάτρους, τους φαρμακοποιούς, τους νοσηλευτές, καθώς επίσης και στο ευρύ κοινό. 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι οδοντιατρικοί και φαρμακευτικοί Σύλλογοι Κρήτης, το 5ο Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας και καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση θα προβληθεί από τον σύνδεσμο: https://zoom.us/j/93207937467?pwd=U1BZbXNleVhtQjdKNFFaRllNVXgrUT09 και ζωντανά μέσω του facebook της Περιφέρειας Κρήτης: https://www.facebook.com/CreteRegion

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Κρήτης σε ανακοίνωσή της:

«Η παγκόσμια ραγδαία εξάπλωση και η σοβαρότητα της νόσου COVID-19  έθεσε σε εγρήγορση τις αρχές Δημόσιας Υγείας και τις Υπηρεσίες Υγείας και ουσιαστικά ανάγκασε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να επιδοθεί σε ένα πραγματικό «αγώνα δρόμου» για την κατασκευή ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων έναντι του ιού SARS-CoV-2.

Η πρωτόγνωρη κινητοποίηση και συστράτευση των επιστημόνων, των οργανισμών και των εταιρειών σε όλο τον κόσμο είχε ως αποτέλεσμα, σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, να αναπτυχθούν εμβόλια για τη θωράκιση της ανθρωπότητας έναντι της παγκόσμιας απειλής του κορωνοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη μέχρι σήμερα και έχει προκαλέσει τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Η ανάπτυξη των εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2 επήλθε ως αποτέλεσμα συστηματικής και ενδελεχούς έρευνας, αξιολόγησης και αυστηρών δοκιμών, που δεν επιτρέπουν περιθώρια αμφισβήτησης ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Η ανοσοποίηση που διασφαλίζεται μέσω των εμβολίων συνιστά το σημαντικότερο εργαλείο πρωτογενούς πρόληψης των νοσημάτων και την αποτελεσματικότερη άμυνα έναντι σοβαρών και θανατηφόρων μεταδοτικών ασθενειών, οι οποίες δεν μπορούν να ελεγχθούν και να αντιμετωπιστούν μέσω άλλων παρεμβάσεων Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο εμβολιασμός συμβάλει κάθε χρόνο στην πρόληψη περισσότερων από δυο εκατομμύρια θανάτων σε όλο τον κόσμο. Η δωρεάν εξασφάλιση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού για όλους τους πολίτες αποτελεί μια σημαντική κοινωνική και υγειονομική κατάκτηση και το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα τοίχος ανοσίας απέναντι σε αυτό το θανατηφόρο ιό. 

Η απόφαση του εμβολιασμού είναι κρίσιμης ηθικής, κοινωνικής και υγειονομικής σημασίας και συνάδει με την ατομική και συλλογική μας υποχρέωση να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν περισσότερο από τις δυσμενείς επιπτώσεις της νόσου».

hxonews