Διακρίσεις για το 2ο γυμνάσιο Αγ. Νικολάου και Νεάπολης σε πρόγραμμα για τον σχολικό εκφοβισμό

8:56 π.μ. - Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016
08:12 π.μ. - Τρί, 13/56/2016
Image: Διακρίσεις για το 2ο γυμνάσιο Αγ. Νικολάου και Νεάπολης σε πρόγραμμα για τον σχολικό εκφοβισμό

Ο τέως Πρόεδρος της Ν.Δ, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συμμετείχε σήμερα 12 Δεκεμβρίου 2016, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» με θέμα: «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό» που συνδιοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council.

Στη δράση ξεχώρισαν δύο Γυμνάσια από το Λασίθι, συγκεκριμένα το 2ο Γυμνάσιο Αγ. Νικολάου το οποίο έλαβε το δεύτερο βραβείο του προγράμματος καθώς και το Γυμνάσιο Νεαπόλεως το οποίο έλαβε τιμητική διάκριση.
 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την πεποίθηση του για  την σπουδαιότητα της πραγματοποίησης δράσεων κατά τις οποίες αναδεικνύονται κοινωνικά προβλήματα όπως η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, ο σχολικός και διαδικτυακός εκφοβισμός και τίθενται οι προϋποθέσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση τους.
 
Δήλωσε επίσης, ότι είναι πολύ σημαντικό ότι στην εποχή μας, που αναβιώνουν τα φοβικά σύνδρομα, με την συγκεκριμένη δράση επιτυγχάνεται μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης και πρόληψης, η αντιμετώπιση των κοινωνικών παθογενειών, μέσω μίας αμφίδρομης και δημιουργικής διαδικασίας που θέτει στο επίκεντρο της τα μικρά παιδιά, τους μαθητές της χώρας μας, τους αυριανούς πολίτες αυτού του τόπου.
 
Προσέθεσε επίσης, ότι εξαιτίας της αύξησης της ενδοσχολικής βίας, η προσπάθεια η οποία πραγματοποιείται, μέσω της καλλιέργειας των ιδεωδών του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αποτελεί μία θεόπνευστη έμπνευση η οποία σίγουρα θα δρέψει καρπούς επιτυχίας.
 
Τέλος, συνεχάρη τους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας οι οποίοι δήλωσαν με δημιουργικό και ουσιαστικό τρόπο, όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό  και εξέφρασε την ιδιαίτερη υπερηφάνεια την οποία αισθάνεται καθώς ανάμεσα στα 300 σχολεία όλης της Ελλάδος τα οποία συμμετείχαν στην συγκεκριμένη δράση ξεχώρισαν δύο Γυμνάσια από το Λασίθι , συγκεκριμένα το 2ο Γυμνάσιο Αγ. Νικολάου το οποίο έλαβε το δεύτερο βραβείο του προγράμματος καθώς και το Γυμνάσιο Νεαπόλεως το οποίο έλαβε τιμητική διάκριση.