Διαμαρτυρίες των αστυνομικών υπαλλήλων του Λασιθίου για τα εξαντλητικά ωράρια των εκλογών

3:14 μ.μ. - Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019
03:05 μ.μ. - Τετ, 29/14/2019
Image: Διαμαρτυρίες των αστυνομικών υπαλλήλων του Λασιθίου για τα εξαντλητικά ωράρια των εκλογών

Τι αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

Αναλυτικά η επιστολή:
 
Αξιότιμε Αρχηγέ
 
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι για άλλη μια φορά, με αφορμή την διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών, Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών Εκλογών και παρά τις Διαταγές της Ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ για την απαρέγκλιτη τήρηση – εφαρμογή του χρόνου εργασίας του Αστυνομικού Προσωπικού, η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου δεν εφάρμοσε το Π.Δ. 394/2001 «Χρόνος Εργασίας Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας». 
 
Ενώ σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Επικράτειας, οι συνάδελφοί μας εργάστηκαν όπως προβλέπεται, δηλαδή οκτώ ώρες εργασίας και δεκαέξι ώρες ανάπαυσης μέχρι την ανάληψη της επόμενης, στο Νομό Λασιθίου, για την λήψη μέτρων τάξης κατά το 2ήμερο 25-26 Μαΐου 2019, οι συνάδελφοί μας διατάχθηκαν να εργαστούν το λεγόμενο ωράριο 8 – 8, δηλαδή 8 ώρες υπηρεσίας και 8 ώρες ανάπαυσης, μέχρι την ανάληψη της επόμενης.
 
Η εκτέλεση των ωραρίων αυτών, ήταν το αποκορύφωμα της εξάντλησης του ήδη καταπονημένου προσωπικού, που τις προηγούμενες ημέρες είχε εργαστεί σκληρά για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 26ης Μαΐου.
 
Για τα ως άνω, η Ένωσή μας έγινε δέκτης πολλών προφορικών παραπόνων συναδέλφων μας, οι οποίοι λόγω του εξαντλητικού ωραρίου, με μεγάλη δυσκολία άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ τους απέμεναν σε πολλές περιπτώσεις, ελάχιστες ώρες ξεκούρασης καθώς έπρεπε ορισμένοι από αυτούς, να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.  
 
Ως Συνδικαλιστική  Ένωση, που σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82 και του άρθρου 23 του Συντάγματος, έχουμε ως σκοπό την προάσπιση και την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και συμφερόντων των αστυνομικών υπαλλήλων που υπηρετούν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, ελπίζουμε αυτή τη φορά, η διοίκηση να λάβει υπόψη της τα εύλογα παράπονα των συναδέλφων μας και να σεβαστεί τα δικαιώματά τους, όπως αυτά ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία και τις διαταγές της Ηγεσίας.
 
Με εκτίμηση.
 
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ. Ν. Λασιθίου
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
Γεώργιος Χ. ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ
 
 
Ο Γενικός Γραμματέας
 
 
Μιχαήλ Κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ