Διασωληνωμένος στην εντατική ο 51χρονος που έπεσε από το απορριμματοφόρο στα Χανιά

12:30 π.μ. - Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
12:03 π.μ. - Τετ, 20/30/2019
Image: Διασωληνωμένος στην εντατική ο 51χρονος που έπεσε από το απορριμματοφόρο στα Χανιά

Ξεκίνησαν στην Κίσσαμο οι έλεγχοι για να διευκρινιστούν οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 51χρονο συμβασιούχο ο οποίος είχε ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα το πρωί της Τρίτης και από τότε νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.
 
Σύμφωνα με τη Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, Νίκη Μπαρδάτσου, ο τραυματίας που εισήχθη χτες στη ΜΕΘ, «εξακολουθεί να νοσηλεύεται και σήμερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Βρίσκεται διασωληνωμένος και η κατάστασή του είναι σταθερή. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του» δήλωσε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr.
 
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης, στο Δήμο του οποίου συνέβη το ατύχημα, ανέφερε πως όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί για το συμβάν: «Τόσο η Επιθεώρηση Εργασίας όσο και η Αστυνομία διενεργούν ελέγχους και παίρνουν καταθέσεις προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο εργαζόμενος έπεσε από το απορριμματοφόρο».
 
Το χρονικό του ατυχήματος
 
Ο συμβασιούχος το πρωί της Τρίτης, στην προσπάθειά του να βγάλει το μεροκάματο, έπεσε από το απορριμματοφόρο και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων στη δημοτική κοινότητα Περβολακίων του δήμου Κισσάμου.
 
Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μέχρι αυτή την ώρα.
 
Όπως είχε δηλώσει και χτες στο neakriti.gr ο δήμαρχος: «ο 51χρονος υποβλήθηκε σε εξετάσεις και νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή στη ΜΕΘ».
 
Ευχή τόσο του δήμου όσο και των συναδέλφων είναι ο άντρας να ξεπεράσει τον κίνδυνο, να βγει από την εντατική και αναρρώσει γρήγορα ώστε να επιστρέψει δυναμικά στην καθημερινότητά του.
 
Το δεύτερο εργατικό ατύχημα
 
Πάντως πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα που σημειώθηκε στην Κρήτη.
 
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου 66χρονος τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας όταν η πιάστρα του ανοιχτού τύπου απορριμματοφόρου έπιασε το χέρι του.  
 
Τότε, ο άντρας κρίθηκε από τους γιατρούς πως ήταν εκτός κινδύνου και έτσι μεταφέρθηκε για τη νοσηλεία του στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου όπου εισήχθη.