Διασωληνωμένος ο αστυνομικός από τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στου Ρέντη

9:57 π.μ. - Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023
09:12 π.μ. - Παρ, 08/57/2023
Image: Διασωληνωμένος ο αστυνομικός από τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στου Ρέντη

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, το βράδυ της Πέμπτης

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό.

Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ για το αιματηρό περιστατικό, ο 31χρονος με καταγωγή από Θεσσαλονίκη δέχθηκε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στον αριστερό του μηρό με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι το Γενικό Κρατικό Νίκαιας δεν εφημέρευε χθες, άνοιξε όμως εκτάκτως το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, προκειμένου να υποδεχθεί και να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό. Τα επεισόδια που τον οδήγησαν στο νοσοκομείο σημειώθηκαν στη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο στον Ρέντη, στο περίβολο του γηπέδου, όπου υπήρχε στατική φύλαξη με διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις. Κατά τη Δημόσια Τηλεόραση, κάποια στιγμή, ομάδα περίπου 150 ατόμων, εμφανίστηκαν μπροστά στους αστυνομικούς και εκτόξευσαν εναντίον τους βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια. Ακολούθησαν σκηνές μάχης στην περιοχή και μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώθηκε στο αριστερό πόδι του αστυνομικού.

Αμέσως μετά το περιστατικό, αναπτύχθηκαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το δημοτικό γυμναστήριο, επετράπη η έξοδος μόνο σε γυναίκες και ανήλικα, καθώς και γονείς οι οποίοι ήταν εμφανές ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια και στη συνέχεια έγιναν 424 προσαγωγές στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν και ποιοι εμπλέκονται στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Σήμερα το πρωί έξω από το Αλλοδαπών βρίσκονται δεκάδες γονείς και οικογένειες, καθώς δεν έχουν νεότερα από τα παιδιά τους που προσήχθησαν το βράδυ.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι καταγγελίες (Αnt1) για όσα διαδραματίστηκαν χθες, με ανθρώπους που βρίσκονται έξω από το Αλλοδαπών να μιλούν για όσα έζησαν, αλλά και πληροφορήθηκαν από τους δικούς τους που ακόμα κρατούνται. Μητέρα παιδιού που κρατείται ανέφερε «εμένα το παιδί μου ήταν μέσα και μας είπε ότι έγιναν επεισόδια, έβγαιναν καπνοί και δεν τους άφηναν να βγουνε έξω». Δικηγόρος που ήταν μέσα στο γήπεδο δήλωσε, «έδειξα την επαγγελματική μου ταυτότητα και έτσι με άφησαν να φύγω. Έχει παραβιαστεί ο μισός ποινικός κώδικας με όλα αυτά που έγιναν»

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μαρτυρίες αναφέρουν πως όσοι έκαναν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικοός, μπήκαν ξανά μέσα στο κλειστό.

Μάλιστα, όπως είπε στον ANT1, ανάμεσα στις 424 προσαχθέντες βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης κατά του αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα.

thepressproject.gr