Διάταξη για την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών από το ΕΣΥ επεξεργάζεται το Υπ. Υγείας

12:08 μ.μ. - Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022
12:03 μ.μ. - Παρ, 04/08/2022
Image: Διάταξη για την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών από το ΕΣΥ επεξεργάζεται το Υπ. Υγείας

Πλεύρης: Η Πολιτεία δεν θα εκβιαστεί από αντιεπιστημονικές απόψεις

Διάταξη με την οποία ο εμβολιασμός κατά της πανδημίας του κορωνοϊού θα καθίσταται τυπικό προσόν διορισμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ως εκ τούτου θα οδηγεί σε απόλυση τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς υπαλλήλους επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας. 

Ησχετική προθεσμία για την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων εκπνέει στις 31 Μαρτίου με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη όχι απλώς να κλείνει το παράθυρο της επιστροφής στην εργασία όσων δεν εμβολιαστούν αλλά να αποκαλύπτει ότι η εισήγηση του Υπουργείου είναι η απόλυση.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι η Πολιτεία βρίσκεται πριν από την οριστική της απόφαση η οποία θα είναι είτε η επ αόριστον αναστολή εργασίας για όσο διαρκεί η πανδημία είτε η άμεση ψήφιση διάταξης για την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας έθεσε και τις δύο πιθανότητες οι λεπτομέρειες που έδωσε επί της σχεδιαζόμενης διάταξης έδειξε ότι τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας έχουν πιθανότατα λάβει το "πράσινο" φως από το Μέγαρο Μαξίμου για την απόλυση.

"Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ούτε θα επιστρέψουν στην εργασία, ούτε θα πάρουν αναλογικά χρήματα ούτε θα τους αναγνωριστεί συντάξιμος χρόνος. Επεξεργαζόμαστε διάταξη η οποία θα έχει ως τυπικό προσόν τον εμβολιασμό και όποιος δεν εμβόλιάζεται δεν θα παραμείνει. Όσες θέσεις αδειάζουν θα προκηρυχθούν για επικουρικούς που δεν είναι ριψάσπιδες. Κάποιος ο οποίος αρνείται την επιστήμη, το lege artis, τους κανόνες της επιστήμης δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υγείας στο Δημόσιο. Αρνούμενος την επιστήμη του δεν θα εκβιάζει την Πολιτεία" είπε ο Υπουργός Υγείας.

real.gr