Διεθνής απάτη στην Κρήτη με θύμα ποδοσφαιριστή

3:03 μ.μ. - Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016
03:06 μ.μ. - Τρί, 28/03/2016
Image: Διεθνής απάτη στην Κρήτη με θύμα ποδοσφαιριστή

Του πήραν χρήματα και εξαφανίστηκαν. Εικάζεται ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα

Οι αστυνομίες τριών χωρών και η Ιντερπόλ ερευνούν υπόθεση απάτης, με θύμα ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή από τη Σαρδηνία, στον οποίον έγινε πρόταση να παίξει σε ομάδα της Μεγαλονήσου, με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα.
 
Ήδη για την υπόθεση έχει συλληφθεί άνδρας 37 ετών στην Κρήτη, ο οποίος μεσολάβησε για να έρθει ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στη Μεγαλόνησο, και να δοκιμαστεί. Αναζητείται και ένα άτομο από την Ισπανία που φέρεται ως συνεργός του συλληφθέντος.
 
Όπως μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο ποδοσφαιριστής από τη Σαρδηνία ανταποκρίθηκε  σε αγγελία στο Ίντερνετ, που ανέφερε ότι στην Κρήτη δοκιμάζονται νέοι ποδοσφαιριστές για μεγάλη κρητική ομάδα, η οποία όμως δεν αναφέρθηκε. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής να επικοινώνησε πρώτα με τον Ισπανό που εμφανίστηκε σαν δικηγόρος και μετά τον συλληφθέντα ο οποίος εμφανίστηκε ως "μάνατζερ". Ο ηλικίας 37 ετών άνδρας είπε στο νεαρό ότι του κανόνισε να δοκιμαστεί στο νησί και να περάσει ιατρικά τεστ. Αλλά του είπε ότι έπρεπε να πληρώσει εκείνος τα έξοδα και εφόσον περνούσε θετικά τα αγωνιστικά και ιατρικά τεστ, θα υπέγραφε συμβόλαιο και θα έπαιρνε τα λεφτά του.
 
Ο Ιταλός ήρθε στην Κρήτη, δοκιμάστηκε και επέστρεψε στην πατρίδα του. Εκεί του τηλεφώνησαν και ο Ισπανός και ο Έλληνας συλληφθείς. Του είπαν ότι είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής, ότι  πέρασε θετικά τις δοκιμασίες και ότι θα έπρεπε να έλθει στην Κρήτη να υπογράψει και να ενσωματωθεί στην ομάδα! Προηγουμένως όμως θα έπρεπε να καταβάλλει μερικές χιλιάδες ευρώ για το συμβόλαιο, την ασφάλιση και για διάφορα άλλα έξοδα. Ο νεαρός πράγματι μετέφερε το ποσό στον λογαριασμό που του υπέδειξαν ο «μάνατζερ» και ο «δικηγόρος».
 
Από τότε, και ενώ ο Ιταλός ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Κρήτη οι δύο μεσάζοντες εξαφανίστηκαν. Ο νεαρός υποπτεύθηκε ότι τον εξαπάτησαν και πήγε στην ιταλική αστυνομία. Η Ιντερπόλ ενημερώθηκε και συμμετέχει στις έρευνες, γιατί εικάζεται ότι και άλλοι νεαροί έχουν πέσει θύματα. Η ιταλική αστυνομία συνεργάστηκε με την ελληνική και έτσι συνελήφθη ο 37χρονος που εμφανιζόταν ως μάνατζερ. Στις έρευνες για τον  Ισπανό συμμετέχει και η ισπανική αστυνομία.