Δικάζεται αύριο Τρίτη ο δάσκαλος που ασέλγησε σε 8χρονη μαθήτριά του στην Ιεράπετρα

4:20 μ.μ. - Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017
04:02 μ.μ. - Δευ, 13/20/2017
Image: Δικάζεται αύριο Τρίτη ο δάσκαλος που ασέλγησε σε 8χρονη μαθήτριά του στην Ιεράπετρα

Στο προσκήνιο επανέρχεται αύριο η υπόθεση του δασκάλου από την Ιεράπετρα που κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε ανήλικους

 Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.
 
Ο εκπαιδευτικός που δίδασκε σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας είχε συληφθεί μετά την καταγγελία των γονέων ενός 8χρονου κοριτσιού, οι οποίοι είχαν υποψιασθεί τη συμπεριφορά του αλλά και με βάση υλικό από κάμερα που τοποθέτησαν, καταγράφοντας τις κινήσεις του στο δωμάτιο του 8χρονου κοριτσιού που του έκανε μάθημα. Στον 52χρονο, τότε, δάσκαλο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για «αποπλάνηση παιδιών ηλικίας μικρότερης των 14 ετών» και «κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια» και στις 22 Φεβρουαρίου 2016 προφυλακίστηκε στις φυλακές Τριπόλεως με σύμφωνη γνώμη ανακριτή – Εισαγγελέα.
 
Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της ανάκρισης είχε ομολογήσει τις παράνομες πράξεις που έχουν βιντεοσκοπηθεί αλλά δεν αναγνώρισε εκτός αυτών κάποια άλλη.
 
Ο δικηγόρος του Νίκος Παπαδάκης είχε ζητήσει τότε να γίνει ψυχιατρική εξέταση και πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.
 
Να σημειωθεί τέλος πως ο Εισαγγελέας είχαν εκδώσει ειδική διάταξη προκειμένου να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες και το όνομα του κατηγορούμενου.