Δίκη Σούζαν Ίτον: Ισόβια στον 28χρονο για την δολοφονία

7:40 μ.μ. - Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020
07:10 μ.μ. - Τρί, 13/40/2020
Image: Δίκη Σούζαν Ίτον: Ισόβια στον 28χρονο για την δολοφονία

Το δικαστήριο αποφάσισε ακόμα ποινή 13 χρόνων για το κακούργημα του βιασμού και 4 μηνών για το πλημμέλημα της οπλοφορίας

Ποινή ισόβιας κάθειρξης για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, 13 χρόνια για το κακούργημα του βιασμού και 4 μήνες για το πλημμέλημα της οπλοφορίας, επέβαλε τελικά το δικαστήριο στον 28χρονο.

Νωρίτερα, ο 28χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ένοχος κατά πλειοψηφία (6 υπέρ 1 κατά) για τον βιασμό της αδικοχαμένης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον.

Η υπεράσπιση ζήτησε το ελαφρυντικό της ύστερης καλής διαγωγής και η έδρα αποσύρθηκε για να εξετάσει το αίτημα.

Στην συνέχεια, το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (6 υπέρ 1 κατά) και ο εισαγγελέας ανέφερε πως δεν έχει παρέλθει εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό της ύστερης καλής διαγωγής, ενώ έγινε και προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας από τον καταδικασθέντα στο δικαστήριο.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας πρότεινε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, 15 χρόνια για το κακούργημα του βιασμού και για το πλημμέλημα της οπλοφορίας, ποινή ενός έτους και 1.000 ευρώ πρόστιμο.

Η έδρα αποσύρθηκε εκ νέου για να αποφανθεί επί των ποινών.

Τελικώς αποφασίστηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, 13 χρόνια για το κακούργημα του βιασμού και 4 μήνες για το πλημμέλημα της οπλοφορίας.

Την ενοχή του 28χρονου είχε προτείνει και ο Εισαγγελέας

Την ενοχή του 28χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία και το βιασμό της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον πρότεινε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι ο Εισαγγελέας της Έδρας.

Πηγή :Νέα Κρήτη