Δίκη Χρυσής Αυγής: Πέντε χρόνια κάθειρξη στον πυρηνάρχη της Ιεράπετρας

8:28 π.μ. - Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020
08:10 π.μ. - Πέμ, 15/28/2020
Image: Δίκη Χρυσής Αυγής: Πέντε χρόνια κάθειρξη στον πυρηνάρχη της Ιεράπετρας

Σε πέντε χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καταδικάστηκε ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Ιεράπετρας, Αριστόδημος «Κρης» Δασκαλάκης

Είχε καταδικαστεί και από το Εφετείο Ηρακλείου για την επίθεση χρυσαυγιτών σε μετανάστες στο χωριό Βαϊνιά Ιεράπετρας.

Ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης είχε συμμετάσχει σε επίθεση σε βάρος μεταναστών στο χωριό Βαϊνιά Ιεράπετρας τον Φεβρουάριο του 2013 και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, από το Πρωτοδικείο Νεάπολης σε ποινή 3 χρόνων και εννέα μηνών καθώς είχε ταυτοποιηθεί για την επίθεση.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020 έγινε η δίκη σε δεύτερο βαθμό και καταδικάστηκε από το Εφετείο Ηρακλείου εκ νέου σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών.

Σημειώνεται ότι η επίθεση στη Βαϊνιά περιλαμβανόταν στο κατηγορητήριο και της κύριας δίκης της Χρυσής Αυγής.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 13 Φεβρουαρίου 2013, στο χωριό Βαϊνιά λίγο έξω από την Ιεράπετρα όταν πέντε άτομα επιτέθηκαν σε τρεις Πακιστανούς εργάτες με ξύλα και καδρόνια που συνέλεξαν από διπλανή οικοδομή. Τα χτυπήματα ήταν τόσο σοβαρά που και οι τρεις εργάτες χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Ωστόσο, τα θύματα της επίθεσης κατάφεραν να αναγνωρίσουν τους δράστες και να καταγγείλουν το περιστατικό στην αστυνομία ενώ κατέθεσαν και εις βάρος τους στο δικαστήριο.

hxonews Ο επικεφαλής της Χρυσής αυγής στην Ιεράπετρα Αριστόδημος Δασκαλάκης
Ο επικεφαλής της Χρυσής αυγής στην Ιεράπετρα Αριστόδημος Δασκαλάκης

-

Πιθανώς της Παρασκευή θα κριθεί, όπως και για την ηγετική ομάδα της Χρυσής αυγής, αν η νέα ποινή για την ένταξη στην εγκληματική οργάνωση θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, από το οποίο θα κριθεί αν θα οδηγηθεί στη φυλακή. 

efsyn.gr