Δίκοπη Ζωή | Κοινωνικός αυτοματισμός

2:33 μ.μ. - Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021
02:12 μ.μ. - Πέμ, 09/33/2021
Image: Δίκοπη Ζωή | Κοινωνικός αυτοματισμός

Ακούστε εδώ την εκπομπή της 09.12.2021 με τον Νίκο Κυφωνίδη

Αυτό που συμβαίνει στην Ιεράπετρα αυτές τις ημέρες είναι τυπικό παράδειγμα Κοινωνικού Αυτοματισμού

Το Πολιτικό Σύστημα όταν είναι «στριμωγμένο» με μια κοινωνική ομάδα η οποία διεκδικεί τα δικαιώματά της, βάζει με τους μηχανισμούς του άλλες κοινωνικές ομάδες να αντιπαρατίθενται και να τσακώνονται αναμεταξύ τους. Έτσι αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και στο τέλος το Πολιτικό Σύστημα βγαίνει αλώβητο να συνεχίσει τη δουλειά του που δεν είναι άλλη από την φτωχοποίησή μας!

Έτσι και τώρα. Οι αγρότες της περιοχής της Ιεράπετρας έχουν χίλια μύρια προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Τιμές αγροτικών προϊόντων, κόστος παραγωγής, λιπάσματα, αγροεφόδια έχουν εκτιναχτεί, αυξήσεις – φωτιά στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος κλπ.

Αλλά οι υπηρέτες του Πολιτικού Συστήματος μεγεθύνουν υπέρμετρα τη 48ωρη απεργία των ναυτεργατών και κάνουν να μοιάζει ότι όλα τα προβλήματα των αγροτών αρχίζουν και τελειώνουν με το αν θα μπει ή δε θα μπει πλοίο ασφαλείας για τη μετακίνηση των προϊόντων τους!

Και στο τέλος οι αγρότες μας που δεν θέλουν όπως λένε να γίνονται εργαλείο μιας κοινωνικής ομάδας για τις διεκδικήσει της, καταφέρνουν και γίνονται εργαλείο του Πολιτικού Συστήματος…

Αλλά αυτό μάλλον δεν τους ενοχλεί…