Δίκοπη Ζωή | Κορωνοϊός και Προσφυγικό - Τα δύο μεγάλα ζητήματα

1:28 μ.μ. - Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020
01:03 μ.μ. - Πέμ, 12/28/2020
Image: Δίκοπη Ζωή | Κορωνοϊός και Προσφυγικό - Τα δύο μεγάλα ζητήματα

Ακούστε εδώ την εκπομπή της 12.03.2020 με τον Νίκο Κυφωνίδη

Κατάσταση Πανδημίας κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον κορωνοϊό.

Να την πιστέψουμε ή να θυμηθούμε την πανδημία που είχε κηρύξει το 2009 για την Γρίπη των Χοίρων; Τότε που ο Αβραμόπουλος ως υπουργός υγείας είχε αγοράσει 16 εκατομμύρια εμβόλια τα οποία τελικά πετάχτηκαν αχρησιμοποίητα;

Οι μέχρι τώρα αριθμοί δε μας πείθουν. Τα θύματα της κοινής εποχιακής γρίπης είναι περισσότερα κάθε χρόνο.

Είναι αποτελεσματικά και ουσιαστικά τα μέτρα που παίρνονται ή μεγεθύνουν την παραπληροφόρηση και τον πανικό. Οι σχετιζόμενοι με την υγεία, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, λένε πως τα μέτρα που λαμβάνονται δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το πρόβλημα. Οι μονάδες υγείας παραμένουν υποστελεχομένες και υποχρηματοδοτούμενες.

Όσον αφορά το προσφυγικό είναι απίστευτα αυτά τα οποία εκτυλίχτηκαν στα σύνορά μας στον Έβρο. Το «αυγό του φιδιού» εκκολάπτεται όλο και περισσότερο και όλο και πιο συχνά βρίσκει τις ευκαιρίας του να σπάει και να δηλητηριάζει τις κοινωνίες μας.

Την ίδια στιγμή που στον Έβρο ήταν σε εξέλιξη η «Εθνική Προσπάθεια» διαφύλαξης των συνόρων μας απέναντι στην Τούρκικη προκλητικότητα, στη Θεσσαλονίκης ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος το Turkish – Greek Business Council υπέγραφαν μνημόνιο συνεργασίας με την παρουσία και τη στήριξη και του Υπουργού Βορείου Ελλάδας.

Στην κυριολεξία δύο κόσμοι. Οι φτωχοί τσακώνονται αναμεταξύ τους επειδή έτσι τους έβαλαν να κάνουν και οι πλούσιοι κάνουν τις μπίζνες τους!!!!