Δίκοπη Ζωή | Σαν απλοί θεατές βλέπουμε τις ζωές μας να καταστρέφονται...

1:00 μ.μ. - Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2023
01:11 μ.μ. - Τετ, 01/00/2023
Image: Δίκοπη Ζωή | Σαν απλοί θεατές βλέπουμε τις ζωές μας να καταστρέφονται...

Ακούστε εδώ την εκπομπή της 01.11.2023 με τον Νίκο Κυφωνίδη

Η χειραγώγησή μας είναι τέλεια. Συμβαίνουν τα πάντα και δεν αντιδρούμε σε τίποτα.

Στην Παλαιστίνη γίνεται εθνοκάθαρση. Το δίκιο βαφτίζεται άδικο και το αντίστροφο. Δείχνουμε σοκαρισμένοι, αλλά το ξεπερνάμε γρήγορα θεωρώντας πως αυτά είναι ξένα και μακρινά σε εμάς. Κι ας εμπλεκόμαστε σαν χώρα όλο και περισσότερο. Όταν θα γενικευτεί η κατάσταση και γίνουμε στόχος, τότε θα είναι αργά… Το κράτος – δολοφόνος συνεχίζει υποστηριζόμενο από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ τη σφαγή των Παλαιστινίων. Εθνικά ντροπιασμένοι νοιώσαμε για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού μας με τον αρχηγό του κράτους – δολοφόνος και για το «λευκό» που ψηφίσαμε στον ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους. Συνεχίζουμε να συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστίνιων με όποιο τρόπο μπορούμε!

Τη δημόσια υγεία τη διαλύσανε. Σαν θεατές παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Θα αντιδράσουμε; Θα κάνουμε κάτι; Σήμερα το απόγευμα γίνεται κάλεσμα της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα. Θα ανταποκριθούμε; Θα κινητοποιηθούμε;

Τα αντιπλημμυρικά έργα της Γρα Λυγιάς και τα συμπληρωματικά του φράγματος Μπραμιανών τα ξεχάσαμε ήδη. Στις επόμενες εκλογές θα τα εμφανίσουν ως προεκλογικές δεσμεύσεις, θα τους πιστέψουμε και θα τους ξαναψηφήσουμε. Αυτό κάνουμε τόσο καιρό. Μόνο αυτό ξέρουμε να κάνουμε καλά. Να διαμαρτυρόμαστε και να διεκδικούμε δεν το γνωρίζουμε.

Νέο κύμα ακρίβειας καθημερινά και στον ορίζοντα. Μέχρι πριν μας έλεγαν πως φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τώρα θα μας λένε πως φταίει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Αύξηση των καυσίμων, αύξηση της ενέργειας, αύξηση όλων των προϊόντων αλυσιδωτά. Το ξέρουμε πως γίνεται. Το έχουμε μάθει. Να αντιδράσουμε δεν το ξέρουμε και δε θέλουμε να το μάθουμε. Προτιμάμε τη φτώχεια από την αντίδραση και τη διεκδίκηση.

Εργάτες γης, Σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα, Φορολογικό νομοσχέδιο… Όλα εξελίσσονται προς το χειρότερο. Κι εμείς σαν καλοί και καλόβολοι θεατές που μας έχουν μετατρέψει, παρακολουθούμε όλες αυτές τις εξελίξεις αδρανείς. Έτσι αποφασίσαμε να καθορίσουμε τη μοίρα μας…

-