Δίκοπη ζωή | «Μαζικά διαγνωστικά τεστ ζητήσανε, την αστυνομία τους έστειλαν...»

2:06 μ.μ. - Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021
02:01 μ.μ. - Πέμ, 14/06/2021
Image: Δίκοπη ζωή | «Μαζικά διαγνωστικά τεστ ζητήσανε, την αστυνομία τους έστειλαν...»

Ακούστε εδώ την εκπομπή της 14.01.2021 με τον Νίκο Κυφωνίδη

Γνώριμο πλέον το σκηνικό στο οποίο βρισκόμαστε. Ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί. Ούτε κυβερνώντας, ούτε επίσημος, ούτε τίποτα … Μάλλον δεν υπάρχει σχέδιο. Βλέποντας και κάνοντας. Όλα λειτουργούνε με αυτόματο πιλότο!!!

Στο Παλαίκαστρο οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν. Συσπειρώθηκαν, οργανώθηκαν και απαιτούν να παρθούν μέτρα. Για τον πολύ απλό λόγο επειδή όλα όσα συμβαίνουν αφορούν την υγεία τους, τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους. Και η Πολιτεία τι κάνει; Αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους στέλνει την αστυνομία σε 24ωρη παρουσία στο χωριό τους. Κάτι που όπως λένε και οι ίδιοι κάτοικοι τους προσβάλει επειδή όλοι τους τηρούν όλα τα μέτρα με μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Αλλά είναι «εκ του πονηρού» για να κρύψουν την κενά και την ολιγωρία που δείχνουν οι αρμόδιοι.

Δεν είναι 3 οι δήμοι που εφαρμόζουν την απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές λόγω κορωνοϊού, αλλά 58. Λανθασμένη ενημέρωση μας έδωσε ένας Πρόεδρος τις προηγούμενες ημέρες.

Τα υπομνήματα, οι προτάσεις και οι διαβουλεύσεις με τα υπουργεία, δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Αν από τις τοπικές κοινωνίες δεν αρχίσει να φεύγει το μήνυμα ότι ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του και γυρίζει πλέον την πλάτη στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, δεν πρόκειται να δούμε πραγματικά μέτρα στήριξης.

-