Δίκοπη Ζωή | «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»

1:13 μ.μ. - Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021
01:06 μ.μ. - Πέμ, 17/13/2021
Image: Δίκοπη Ζωή | «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»

Ακούστε εδώ την εκπομπή της 17.06.2021 με τον Νίκο Κυφωνίδη

Παλιό και γνωστό σύνθημα. Αυτό είναι καθήκον μας από δω και στο εξής. Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χθες το βράδυ το εργασιακό «έκτρωμα» που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Υποχρέωση δική μας αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά. Να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Ο κεντρικός πυρήνας του νομοσχεδίου αυτού είναι να μείνει ο εργαζόμενος μόνος και απροστάτευτος απέναντι στην εργοδοσία.

Ας ξεκινήσουμε από αυτό ας οργανωθούμε αναμεταξύ μας. Σε κάθε εργασιακό χώρο σε κάθε τόπο δουλειάς.

ΒΟΑΚ: το πιο σύντομο ανέκδοτο συνεχίζει να παραμένει ανέκδοτο. Έγινε λέει μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση και στις υπηρεσίες για την προώθηση ζητημάτων του ΒΟΑΚ αλλά και του ΝΟΑΚ. Η πίεση θα ασκηθεί με το γνωστό τρόπο που εφαρμόζεται 30 χρόνια τώρα. Με συναντήσεις, συζητήσεις, υπομνήματα, προτάσεις κλπ.

Όσο δεν βγαίνει κανένας είτε αιρετός είτε διορισμένος, να καταγγείλει την πολιτική που μας καταδικάζει τόσες δεκαετίες τώρα, σ’ αυτήν την καθημερινότητα και σ’ αυτήν την πραγματικότητα, δεν πρόκειται να κατασκευαστεί κανένας δρόμος.

Η διαφορά είναι ότι πλέον φαίνονται όλοι αυτοί που «βάζουν πλάτη» σ’ αυτές τις πολιτικές που μας καταδικάζουν. Κι ας μην το καταλαβαίνουν. Το καταλαβαίνουμε εμείς και βγάζουμε και τα συμπεράσματά μας!!