Δηλώσεις αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας για Ερευνητικό Κέντρο στην Ιεράπετρα

8:58 π.μ. - Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
08:03 π.μ. - Τετ, 27/58/2019
Image: Δηλώσεις αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας για Ερευνητικό Κέντρο στην Ιεράπετρα

Με σκοπό την προαγωγή των Αγροτοτεχνολογιών και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αγροτικών προϊόντων

Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Φωτάκης, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στον Άγιο Νικόλαο στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Η ΑΝΑΤΟΛΗ ζήτησε από τον αν. υπουργό να μας πει, αν έχει ως Υφυπουργός Παιδείας να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο, αναφορικά με τα θέματα υποδομών ή άλλων που σχετίζονται με το νομό μας και υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.
 
Ο κ. Φωτάκης είπε: «Γνωρίζετε ότι εδώ, με τη μετατροπή του ΤΕΙ Κρήτης σε πανεπιστήμιο, θα υπάρξουν πανεπιστημιακά τμήματα που θα λειτουργούν και στον Άγιο Νικόλαο. Αυτό προχωρεί και όταν γίνει η κατάλληλη νομοθετική πρωτοβουλία, θα δημιουργηθεί το νέο πανεπιστήμιο, όπως εξ άλλου έχει ανακοινωθεί…
 
Το άλλο πολύ ενδιαφέρον, που έχει να κάνει με τις αρμοδιότητές μου ως Αναπληρωτή Υπουργού αρμόδιου για την Έρευνα και Καινοτομία, είναι ότι στην Ιεράπετρα θα λειτουργήσει σε χώρο που έχει παραχωρήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ένα Ερευνητικό Κέντρο που θα έχει σαν σκοπό την προαγωγή των Αγροτοτεχνολογιών και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αγροτικών προϊόντων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να προστεθεί αξία στα προϊόντα αυτά που προωθούνται στις διεθνείς αγορές.
 
Αυτό που έχουμε σχεδιάσει για εκεί πέρα είναι να υπάρξει και ένα από τα διετή προγράμματα για αποφοίτους ΕΠΑΛ που θα σχετίζεται με τη φυτική παραγωγή. Και σε αυτό, το ΤΕΙ θα είναι συντονιστής.
 
Στο Ερευνητικό Κέντρο δε θα συμμετέχει μόνο το ΤΕΙ που συντονίζει όλες αυτές τις δραστηριότητες στην Κρήτη ολόκληρη, αλλά μετέχει και το Πανεπιστήμιο και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνες Κρήτης. Εξαιρετικοί ερευνητές και των δύο ιδρυμάτων θα είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του Ερευνητικού Κέντρου», δήλωσε ο κ. Φωτάκης.



 
 
anatolh.com