Δήλωση Συντυχάκη για την τσικουδιά

11:16 π.μ. - Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
11:03 π.μ. - Τετ, 20/16/2019
Image: Δήλωση Συντυχάκη για την τσικουδιά

Δήλωση του Μ. Συντυχάκη σχετικά με την εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τους παραγωγούς τσικουδιάς

Ο Μ. Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με αφορμή την συζήτηση σχετικά με την εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τους παραγωγούς τσικουδιάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
 
«Η κυβέρνηση μέσα από την εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για μία ακόμα φορά στρέφεται ενάντια στον μικρομεσαίο παραγωγό τσικουδιάς και συνολικά τους αμβυκούχους αναγκάζοντάς τους εκβιαστικά να πουλήσουν μέσα σε ασφυκτικά στενή χρονική περίοδο την τσικουδιά που κρατούν ως αμοιβή κατά την διαδικασία της απόσταξης και στην ουσία τους στέλνει βορά στους μεγαλοεμπόρους του κλάδου.
Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά η πρόθεση της κυβέρνησης να "τελειώσει" τους μικρομεσαίους καζανάρηδες καθώς η εγκύκλιος θα οδηγήσει σε οριστικό κλείσιμο αυτών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν από τα δυσβάστακτα έξοδα. Σκοπός της είναι να αυξηθούν κι άλλο τα κέρδη των μεγαλοποτοποιών, αδιαφορώντας αν μ' αυτόν τον τρόπο, εκτός από τους μικροπαραγωγούς, θα πληγούν και οι μικρομεσαίοι αμπελοκαλλιεργητές αλλά και οι καταναλωτές, αφού θα αναγκαστούν να πληρώνουν και τη ρακή πολύ ακριβότερα.
Καμία εμπιστοσύνη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια ευθύνονται για την κατάσταση που έχουν φτάσει σήμερα και εμφανίζονται τώρα ως όψιμοι υπερασπιστές του αγροτικού εισοδήματος. Όλοι μαζί συστρατεύονται στην υπεράσπιση της ΚΑΠ και του μονόδρομου της ΕΕ που με κατευθύνσεις της έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τους μικρομεσαίους αγρότες.
Οι μικροί και μεσαίοι καζανάρηδες καθώς και οι μικρομεσαίοι αμπελοκαλλιεργητές να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να οργανώσουν την πάλη τους, να συντονίσουν τον αγώνα τους και με άλλους αγροτικούς συλλόγους και να διεκδικήσουν να παρθεί πίσω η εγκύκλιος αλλά και αιτήματα που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που, υπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοεμποροβιομηχάνων, οδηγούν σε νέα δραματική μείωση του εισοδήματός τους».