Δήμαρχος Ραφήνας : Φοβάμαι ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 120

9:15 μ.μ. - Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018
09:07 μ.μ. - Δευ, 30/15/2018
Image: Δήμαρχος Ραφήνας : Φοβάμαι ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 120

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς έκανε λόγο για «συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων που άφησαν τον κόσμο να καεί χωρίς να τον προειδοποιήσουν». Υπογράμμισε δε, πως ο ίδιος δεν είχε αρμοδιότητα να δώσει εντολή για εκκένωση

Φόβο ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 120 εξέφρασε ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος έκανε λόγο για «συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων που άφησαν τον κόσμο να καεί χωρίς να τον προειδοποιήσουν». Υπογράμμισε δε, πως ο ίδιος δεν είχε αρμοδιότητα να δώσει εντολή για εκκένωση.
 
«Κανένα πυροσβεστικό δεν μπήκε όταν πέρασε η φωτιά στο Μάτι. Κανένα πυροσβεστικό δεν κάηκε, ενώ κάηκαν 400 οχήματα» ανέφερε ο δήμαρχος Ραφήνας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
 
Αναφορικά με τις ευθύνες που έχουν οι αρμόδιοι φορείς, δήλωσε πως «προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες αυτοί που τις έχουν για να πάνε σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής», αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Νίκου Τόσκα.
 
«Αυτοί που φταίνε ήταν εκείνοι που ήταν ανεπαρκείς. Δεν μας δόθηκε καμία σύσταση εκκένωσης. Και να μας δινόταν, δεν ήμαστε αρμόδιοι όταν φεύγει η φωτιά από ένα Δήμο» είπε ο δήμαρχος Ραφήνας, ενώ ισχυρίστηκε ότι προσπαθούν να του μεταθέσουν ευθύνες.
 
«Ο κ. Τόσκας είπε πως ενημερωθήκαμε για εκκένωση. Αυτό είναι ψευδές. Είναι όλα καταγεγραμμένα» πρόσθεσε.
 
«Ο πρώτος άνθρωπος που πήρα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης, αλλά ήταν εκτός» είπε ο κ. Μπουρνούς και μετά απέφυγε να πει ποιον πήρε στη συνέχεια, αφήνοντας ωστόσο υπόνοιες για συγκεκριμένα πρόσωπα.
 
«Δεν είχα αρμοδιότητα να δώσω εντολή για εκκένωση. Αν έδινα και σκοτωνόταν κάποιος…» επεσήμανε ο δήμαρχος Ραφήνας, εκφράζοντας φόβους πως «θα έχουμε 120 νεκρούς».
 
 
in.gr