Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ψυχιατρικής φροντίδας στην Κρήτη

11:41 π.μ. - Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015
11:04 π.μ. - Πέμ, 16/41/2015
Image: Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ψυχιατρικής φροντίδας στην Κρήτη

Η πρώτη συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή Διοικητών – Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων 7ης Υ.Πε Κρήτης, και των Δ.Σ. των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ) Ν. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Σμύρνης 26, Ηράκλειο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 2ου ορόφου από 15.00 εώς 16.30 την ίδια μέρα (αντί 10.00 π.μ. εώς 11.00 π.μ. στο ΠΕΔΥ ΜΥ Ηρακλείου)

Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε θέματα λειτουργίας και του έργου των ΚοιΣΠΕ της Περιφέρειάς μας, η διαβούλευση σχετικά με αυτά και η δυνατότητα αρωγής των Νοσοκομείων στο έργο τους.
Η δεύτερη συνάντηση εργασίας για θέματα ψυχικής υγείας θα πραγματοποιηθεί κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί από 11.30 π.μ. εώς 13.30 στο χώρο του ΠΕΔΥ Μονάδας Υγείας Ηρακλείου (Εσταυρωμένος Ηρακλείου, αίθουσα εκδηλώσεων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ-ισόγειο), με την συμμετοχή Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Συντονιστών Διευθυντών Ψυχιατρικών Τομέων, Διευθυντών Ψυχιατρικών Κλινικών, Κινητών Μονάδων, Κέντρων Ψυχικής Υγείας και Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, των Διευθυντών Παιδοψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, Κέντρου Ημέρας Νόσου Alzheimer Χανίων, καθώς και εκπροσώπων συλλόγων και σωματείων χρηστών ψυχικής υγείας.
 
Σκοπός της σύσκεψης είναι η ενημέρωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για ζητήματα Ψυχικής Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και η διαβούλευση επ' αυτών, παράλληλα με την κατάθεση γραπτών προτάσεων των συμμετεχόντων, αναφορικά με ζητήματα του Φορέα που εκπροσωπούν.
 
Και οι δύο συναντήσεις θα γίνουν παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού.
 
Με τις συναντήσεις εργασίας και τη διαβούλευση επί των θεμάτων, φιλοδοξία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης αποτελεί η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ψυχιατρικής φροντίδας που να εξυπηρετεί και να σέβεται τον άρρωστο άνθρωπο και τις ανάγκες του σε όλους τους τομείς, καθώς και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των ΚΟΙΣΠΕ ανά Νομό για την επαγγελματική υποστήριξη των ανθρώπων που πέρασαν ή περνούν μια ψυχολογική περιπέτεια ή έχουν εμπειρία εγκλεισμού στο Άσυλο.