Δημοπρατείται η μεταστέγαση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σε χώρο του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

11:24 π.μ. - Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018
11:02 π.μ. - Δευ, 05/24/2018
Image: Δημοπρατείται η μεταστέγαση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σε χώρο του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Εντός της εβδομάδας θα γίνει η διαδικασία της προκήρυξης του έργου μεταστέγασης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Πρόκειται για την οριστική εξέλιξη που ανακοίνωσε η Διοικήτρια του ΓΝΑΝ Μαρία Σπινθούρη κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, αναφέροντας πως προβλέπεται να εξελιχθεί η διαδικασία.
 
«Αρχικά είχαμε πει για την Δευτέρα 30 Απριλίου, αλλά λόγω της Πρωτομαγιάς που είναι αργία, δεν θέλουμε να προκύψει οποιαδήποτε δυστοκία με τις προδιαγραφές που υπάρχουν. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως την Τετάρτη θα κριθεί πότε ακριβώς θα γίνει. Είτε την ίδια μέρα, είτε τις επόμενες. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως εντός της εβδομάδας θα έχουμε την προκήρυξη», τόνισε η Διοικήτρια στην ΑΝΑΤΟΛΗ.
 
Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στην προκήρυξη, αναμένεται στις αρχές Ιουνίου να γνωρίζουμε την εργολήπτρια εταιρεία που θ’ αναλάβει το έργο, στοιχείο που συνεπάγεται πως – εκτός απροόπτου – το έργο θα πρέπει να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού του 2018.
 
 
 
Μεταστέγαση
 
Η μεταφορά της μονάδας Τεχνητού Νεφρού, γίνεται για να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των θεραπευομένων νεφροπαθών και το επίπεδο παροχής υπηρεσιών που τους αφορούν, διότι επί σειρά ετών που στεγάζονται στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου είναι αποκομμένοι και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, λόγω της ακαταλληλότητας των υποδομών και της απόστασης από το ΓΝΑΝ, με αποτέλεσμα τις διαρκείς εκκλήσεις, διαμαρτυρίες ακόμα και κινητοποιήσεις των νεφροπαθών, εξαιτίας των κινδύνων που αντιμετωπίζουν και του αισθήματος ανασφάλειας που νιώθουν.
 
Το έργο περιλαμβάνει την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο κτίριο της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αλλά και την πλήρη ανακαίνιση και αναμόρφωση των υπαρχουσών υποδομών στο χώρο αυτό. Το κτίριο είναι ισόγειο και είναι τοποθετημένο στην ανατολική πλευρά, κοντά στο ΤΕΠ και στο κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας.
 
 
anatolh.com