Δημοσκόπηση Καπα Research: Η πρόθεση ψήφου των Κρητικών - Τι λένε για Σκοπιανό και Οικονομία

10:31 π.μ. - Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018
10:07 π.μ. - Σάβ, 07/31/2018
Image: Δημοσκόπηση Καπα Research: Η πρόθεση ψήφου των Κρητικών - Τι λένε για Σκοπιανό και Οικονομία

Θέση και άποψη σε όλα τα τρέχοντα πολιτικά και όχι μόνο θέματα παίρνουν οι Κρητικοί

Θέση και άποψη σε όλα τα τρέχοντα πολιτικά και όχι μόνο θέματα, παίρνουν οι Κρητικοί, στη δημοσκόπηση της Kαπα Research για λογαριασμό του Ράδιο Κρήτη. Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 25 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου σε δείγμα 716 ατόμων σε όλο το νησί και από τις απαντήσεις εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για τον πως αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κρήτης τις πολιτικές εξελίξεις, τα οικονομικά θέματα αλλά την πρόθεση ψήφου στις επόμενες εκλογές.
Η συμφωνία των Πρεσπών κρίνεται αρνητικά από τους ερωτηθέντες, το ίδιο και η συμφωνία στο Eurogroup, όπως και το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία, ενώ στο ερώτημα για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαντά με τη διπλωματία και όχι επιθετικά.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση των Κρητικών απέναντι στα σημαντικά προβλήματα του νησιού, με τις υποδομές, την ανεργία και τη διαφθορά να ιεραρχούνται πρώτα στη μακρά λίστα. Η απαισιοδοξία κυριαρχεί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ "ναι" στην αύξηση του κατώτατου μισθού λένε σχεδόν 9 στους 10.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με 21,3%, και ακολουθούν η ΝΔ με 19,2%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το Κίνημα Αλλαγής 10,8%, ΚΚΕ 5,8%, ΑΝΕΛ 2%, Ένωση Κεντρώων 1,9%, Λαϊκή Ενότητα 1,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Ελληνική Λύση 1,2%, άλλο κόμμα 5%, ενω άκυρο λευκό, δεν έχω ακόμα αποφασίσει και αποχή απαντά το 23,3%
Στο ερώτημα ποιος συμφέρει το νοικοκυριό σας να είναι πρωθυπουργός, κανένας από τους δύο (Τσίπρας - Μητσοτάκης), απαντά το 44%.
Στην παράσταση νίκης, στο ερώτημα δηλαδή ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές το 55% απαντά η ΝΔ., ενώ στο ερώτημα σε τι θα εναντιωθούν στις επόμενες εθνικές, στην ακροδεξιά, απαντά η πλειοψηφία των ερωτηθέντων.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αξιολογείται θετικά σε θέματα τουρισμού και ΕΣΠΑ και αρνητικά για τη στάση του απέναντι στην αντιμετώπιση της φτώχειας.
 
Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση
 
 
 
ekriti.gr