Δημοσκόπηση: Μπροστά με 13% η ΝΔ -Συγκεντρώνει 31% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ

8:30 π.μ. - Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017
08:10 π.μ. - Τρί, 31/30/2017
Image: Δημοσκόπηση: Μπροστά με 13% η ΝΔ -Συγκεντρώνει 31% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ

Σαφή υπεροχή υπέρ της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ)

Οι πολίτες μεταξύ άλλων κλήθηκαν να δώσουν τις απαντήσεις τους σχετικά με το πώς οι ίδιοι αποτιμούν το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και πώς βλέπουν τη συμφωνία για τα F-16.
 
Παράλληλα, αποτυπώνεται ποια είναι τα μετεκλογικά σενάρια που οι ίδιοι προκρίνουν.
 
Πρόθεση ψήφου
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας κοινής γνώμης, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 13%, καθώς συγκεντρώνει 31% έναντι 18% του κυβερνώντος κόμματος.
 
Η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται τρίτο κόμμα με 7% ενώ ακολουθούν ΔΗΣΥ με 6,5% και ΚΚΕ με 5,5% ενώ οριακά στο 3% κινείται η Ενωση Κεντρώων. Οι ΑΝΕΛ είναι στο 2,5% και το Ποτάμι 1,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 16%.
 

 

Παράσταση νίκης
 
Την ίδια ώρα, το 65,5% - ανεξάρτητα από το κόμμα που θα επιλέξει- των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
 
 
Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός o Kυριάκος Μητσοτάκης 
 
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με ποσοστό 37% αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 22% ενώ το 37% των ερωτηθέντων απάντησε αυθόρμητα «κανένας». 
 


 
Ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ
 
Σε σχέση με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, τη συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ, και τις συμφωνίες που υπογράφηκαν, το 46,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η επίσκεψη δεν απέβη προς όφελος της χώρας, το 31% θεωρεί ότι είναι ωφέλιμη για την Ελλάδα ενώ το 22,5% είπε «δεν ξέρω/δεν απαντώ». 
 
Την ίδια ώρα, το 47,5% των πολιτών εκτιμά η επίσκεψη δεν ενίσχυσε το ηγετικό προφίλ του κ. Τσίπρα, ενώ 43,5% εκτιμά ότι το ηγετικό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα ενισχύθηκε. 
 



 
Προς την λάθος κατεύθυνση θεωρεί ότι κινούνται τα πράγματα το 75,5% ενώ 16,5% πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. 


 
Ερωτηθέντες για το κυβερνητικό σχήμα που θέλουν να προκύψει μετά από τις επόμενες εκλογές, το 36% ζητά αυτοδυναμία ΝΔ ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, το 23,5% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 10,5% απάντησε αυθόρμητα ότι προτιμά οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας. Το 30% «δεν ξέρει/δεν απαντά». 
 
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ
 
 
 
Πηγή: iefimerida.gr