Δολοφονία Αντώνη Καργιώτη: Την εισαγγελική πρόταση σχολιάζει η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου στον Ηχώ

12:17 μ.μ. - Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024
12:05 μ.μ. - Παρ, 10/17/2024
Image: Δολοφονία Αντώνη Καργιώτη: Την εισαγγελική πρόταση σχολιάζει η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου στον Ηχώ

Τον Οκτώβρη στον Πειραιά η δίκη

Για το βαρύ κατηγορητήριο σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Αντώνη Καργιώτη μας μίλησε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, κ. Σοφία Τσαγκαράκη. Να θυμίσουμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου εκπροσωπεί δωρεάν την οικογένεια του δολοφονημένου Αντώνη.

Όπως μας ενημέρωσε η κ. Τσαγκαράκη, το δυσάρεστο γεγονός του Αντώνη έχει το θετικό ότι η υπόθεση εξελίσσεται και δεν καθυστερεί δίνοντας την αίσθηση ότι κάπως αλλάζουν τα πράγματα. Χθες πήραν στα χέρια τους την εισαγγελική πρόταση η οποία εισηγείται την παραπομπή των τεσσάρων κατηγορουμένων σε δίκη, με βαρύ κατηγορητήριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας εισηγείται την παραπομπή του καπετάνιου, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, για τα αδικήματα της επικίνδυνης παρέμβασης στη συγκοινωνία πλοίου από την οποία επήλθε θάνατος και της απόπειρας υπόθαλψης κατά συρροή. Του ύπαρχου, ο οποίος είναι επίσης προφυλακισμένος, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο αλλά και της κατάχρησης εξουσίας. Του υποπλοιάρχου για συνέργεια και του ναύκληρου για τις πράξεις της συνέργειας σε ανθρωποκτονία με πρόθεση. Σε περίπτωση που το κατηγορητήριο γίνει δεκτό η ποινή για τον καπετάνιο και τον ύπαρχο θα είναι τα ισόβια. Οι μάρτυρες είναι αρκετοί και γι’ αυτό έχουμε και την κατηγορία υπόθαλψης για τον καπετάνιο.

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά τον Οκτώβριο του 2024.